Gulrotkake

Under marsipanlokket og den fine pynten skjuler det seg en god gulrotkake.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Gulrotkake

Å dekorere kaker er spennende. En god kake å arbeide med er Tove Strömsholms gulrotkake. Her er oppskriften på kaken, frosting og smørkrem til sparkling.

Slik gjør du

Gulrotkake

Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg og sukker hvitt og luftig.

Bland alle de tørre ingrediensene. Bland de tørre ingrediensene, oljen og de finrevne gulrøttene i røren.

Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 20 cm i diameter. Stekes i den nedre delen av ovnen i ca. 45 minutter.

Ta kaken ut av formen og la den avkjøles.

Hvis du vil pynte kaken på samme måten som ble gjort i programmet, gå videre til sparkling av kaken. Hvis ikke går du rett på frostingen.

Frosting

Visp smør, vaniljesukker, melis og kremost til en jevn krem. Bre kremen utover kaken, pynt etter ønske.

Smørkrem til sparkling av kaken

(nok til en kake på 20-22 cm i diameter)

Visp smør, melis og vaniljesukker. Tilsett kokende vann for å gjøre kremen smidigere. Visp enda noen minutter til en jevn krem.

Tips

Kilde: Tove Strömsholm i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE