Start med å dekke kaken du har bakt med et fint lokk av marsipan eller sukkerpasta. Bruk gjerne gulrotkaken til Tove Strömsholm.
Kjevle ut marsipan eller sukkerpasta ganske tynt. Stikk ut blomster. Husk på at sukkerpasta tørker fort, så lag bare noen få blomster om gangen.
Sett blomstene på et mykt underlag. Tynn ut kronbladene med en rund pinne, f.eks. et penselskaft. Lag en liten fordypning i midten av blomstene og strø i litt strøssel. La blomstene tørke minst et døgn i romtemperatur, dersom de er laget av sukkerpasta, eller fire-fem dager om de er laget av marsipan. Lag små skåler av al-folie som blomstene kan tørke i.
Rull ut grener av svart eller mørkebrun marsipan og legg dem utover kaken, så det ser ut som et tre. Pynt treet med blomstene. De festes enkelt med litt vann.
Knytt et bånd rundt kanten nederst.
Se også: