Hopp til innhold

Vil ha mer av «Game of Thrones»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sesong to av «Game of Thrones» trekker store seermasser i USA. Nå har TV-selskapet HBO bestemt seg for at det vil komme en sesong tre av fantasysuksessen.

Sesong to har nettopp startet i USA, og med et snitt på 8,3 millioner, mener ekspertene at sesongen er godt på vei til å overgå de sterke tallene til debutsesongen.

Første sesong av «Game of Thrones» samlet i gjennomsnitt 9,3 millioner seere, men disse tallene regner man med vil vike for den stadig mer populære serien.

Dermed kommer det heller ikke som noen stor overraskelse at HBO har bestemt seg for å satse videre på George R.R Martins bøker om maktkamp og blodhevn.

Hylles av anmelderne

Game of Thrones

«Game of Thrones» er en av de mest omtalte TV-seriene for tiden. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at HBO satser videre på en ny sesong.

Foto: HBO

«Game of Thrones» ble sendt på NRK i fjor, og sesong to vil sannsynligvis sendes på starten av neste år.

De to første episodene av sesong to har ikke bare vunnet TV-seernes hjerter. Amerikanske anmeldere har vært svært begeistret for serien, som for tiden har 88 av 100 poeng på anmelderstedet Metacritic.

Opptak til sommeren

Sesong to har fått full pott i de fleste store aviser og tidsskrifter, og det er bred enighet blant anmelderne om at dette er en av de mest severdige seriene på TV for tiden.

HBO økte seriens budsjett med 15 prosent før sesong to, slik at det skulle være mulig å konstruere et stort slag mot slutten av sesongen. Det er ikke kjent hvor stort budsjettet til sesong tre vil være, men serien starter etter planen opptakene til sommeren.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.