Hopp til innhold

Aleksander Hetland må trekke seg fra Mesternes Mester

En røket akilles satte en stopper for Aleksander Hetlands deltakelse i TV-serien «Mesternes Mester». Dermed tar en 27 år gammel skihopper Hetlands plass.

Aleksander Hetland

Svømmeren Aleksander Hetland må trekke seg fra Mesternes Mester etter å ha lekt seg på hytta.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

En drøy uke før avreise til Italia og «Mesternes Mester» ble det bråstopp for svømmeren Aleksander Hetland. En i utgangspunktet harmløs konkurranse med hans bror fikk alvorlige følger.

– Vi drev og hoppet med doble hoppetau på svaberget ved hytta. Plutselig sa det pang, forteller en nedstemt Hetland til NRK.no

Smellet kom fra Hetlands akilles som røk tvers av. Nå er foten i gips og Hetland går på krykker. Deltakelse i « Mesternes Mester» er dermed umulig.

– Dette er veldig kjipt. Jeg hadde gledet meg til å være med i serien. Jeg møtte alle de andre deltakerne forrige uke og det virket som en bra gjeng. Jeg hadde fått fri fra jobb og alt var klart, sier Hetland.

Johan Remen Evensen erstatter Hetland

Johan Remen Evensen

Johan Remen Evensen steppet inn på kort varsel, og er en av to skihoppere som deltar denne sesongen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Hetland ble med det den andre deltakeren som har måttet trekke seg fra konkurransen allerede før den har startet i år. I mai valgte også Oddvar Brå å trekke seg på grunn av en virusinfeksjon.

Dermed måtte redaksjonen kaste seg rundt og finne en ny deltaker som kunne være med på veldig kort varsel. Valget fant på den 27 år gamle skihopperen Johan Remen Evensen.

– Jeg fikk litt over en uke på meg fra jeg takket ja til å være med, til jeg reiser. Heldigvis var jeg i en posisjon der jeg hadde mulighet til å si ja på kort varsel, så det gikk bra, forteller Evensen.

Han gleder seg veldig til å konkurrere mot de ti andre utøverne i årets «Mesternes Mester». (Se egen faktaboks.) Evensen tror allsidigheten hans kan komme godt med i konkurransen.

– Jeg tror jeg er ganske flink når det gjelder. Jeg har bakgrunn som turner og har grei kroppsbeherskelse. Jeg tror øvelser der man må være litt apekatt vil passe meg bra.

Verre blir det om gjengen skal utsettes for langdistanseøvelser.

– Lange løpeturer kan bli en utfordring, tror han.

Går for mye overskudd

Nå gleder Johan Remen Evensen seg til å bli kjent med de andre deltakerne. Noen har han møtt fra før av. Stine Brun Kjeldaas har han til og med sovet i telt sammen med, da de to konkurrerte mot hverandre i 71 grader nord på TV Norge i fjor.

– «Mesternes Mester» blir en utfordring og en unik mulighet til å oppleve masse gøy. Jeg er glad i å konkurrere, så dette blir midt i blinken for meg.

Men hardtrening før avreise har moldenseren ikke lagt seg i.

– Nei, jeg tror jeg får satse på mye overskudd. Jeg skal slappe mest mulig av før det starter, avslutter Johan Remen Evensen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.