Øystein Sunde

Øystein Sunde får stjernegitar

Johnny Cash, Eric Clapton og Mark Knopfler er noen av storhetene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar. Nå kan Øystein Sunde skryte av det samme.

Han er den første i Skandinavia som får sin egen signaturmodell av det verdenskjente gitarmerket.

Se Øystein Sunde åpne pakken her:

Video nsps_upload_2009_10_29_17_25_8_5014.jpg - Foto: Foto: Nyhetsspiller /

– Gitaren synger


– Det er helt utrolig! Den synger herfra til Sinsenkrysset, sier Sunde etter å ha åpnet pakken med den unike gitaren. Det vil si, han ber noen andre åpne. Han tør ikke selv, med sine lange negler.

I alt har han fått spesialdesignet og signert åtte gitarer og en av dem er helt unik.

– Jeg skal ha to selv. En for scenebruk og denne til å kose meg og gå i studio og sånt. Jeg kan ikke ta med den på turne! Det kan jo skje ting når du er ute på veien. Noen kan velte den. Jeg har ikke hjerte til å ha noe sånt med, sier han.

– Det lukter Amerika

En opprømt Øystein Sunde lukter på gitaren. Han stemmer den, beundrer den, groover, prøvespiller og godkjenner den. Han er en av svært få europeere, og den første skandinaver, som har fått en signaturgitar fra Martin, som er verdens eldste stålstrenge-gitarmerke.

Her kan du se listen over artistene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar: Signatur Model Series

– Om du samler de fleste julekveldene jeg har opplevd i mitt liv og legger dem sammen til i dag, så er vi omtrent der, tenker jeg, sier han.

Gitarene koster 75.000 kroner per stykk. Det er laget åtte stykker, og det foreligger planer for å lage et parti til, mer tilpasset vanlige folks prisklasse.

– At det skal vedefares en gitarist fra de dype skoger, det er helt fantastisk, sier Sunde.

Se hele intervjuet her:
Video nsps_upload_2009_10_29_17_24_42_5013.jpg - Foto: Nyhetsspiller /

(NRK)

Siste nytt: Kultur

  • Nico & Vinz rykker én plass ned

    Oslo-duoen Nico & Vinz og hiten «Am I Wrong» faller fra femteplass til sjetteplass i sin attende uke på den offisielle Billboard Hot 100-lista.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.