Første rad i ekstase da Kaizers Orchestra spilte på Øyafestivalen 2011. - Første rad i ekstase da Kaizers Orchestra spilte på Øyafestivalen 2011. Nå slutter The Times seg til hyllesten av festivalen. - Foto: Foto: Kim Erlandsen, NRK P3 /

Første rad i ekstase da Kaizers Orchestra spilte på Øyafestivalen 2011. Nå slutter The Times seg til hyllesten av festivalen.

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Øya blant favorittene til The Times

Den britiske avisen The Times har plukket ut sine ti europeiske festivalfavoritter – og blant dem er Øyafestivalen

Avisen beskriver Øya som «en prisvinnende og smakssettende skandinavisk livlig festival i en middelalderpark», og trekker frem artister som Björk, Florence + the Machine, Feist, the Black Keys og Odd Future.

Øyafestivalen er på den eksklusive listen sammen med blant andre spanske Sonar, Benicassim, danske Roskilde og ungarske Sziget.

Siste artist ut på slipplisten er John Maus, og festivalen arrangeres 7. til 11. august.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.