Første rad i ekstase da Kaizers Orchestra spilte på Øyafestivalen 2011. - Første rad i ekstase da Kaizers Orchestra spilte på Øyafestivalen 2011. Nå slutter The Times seg til hyllesten av festivalen. - Foto: Foto: Kim Erlandsen, NRK P3 /

Første rad i ekstase da Kaizers Orchestra spilte på Øyafestivalen 2011. Nå slutter The Times seg til hyllesten av festivalen.

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Øya blant favorittene til The Times

Den britiske avisen The Times har plukket ut sine ti europeiske festivalfavoritter – og blant dem er Øyafestivalen

Avisen beskriver Øya som «en prisvinnende og smakssettende skandinavisk livlig festival i en middelalderpark», og trekker frem artister som Björk, Florence + the Machine, Feist, the Black Keys og Odd Future.

Øyafestivalen er på den eksklusive listen sammen med blant andre spanske Sonar, Benicassim, danske Roskilde og ungarske Sziget.

Siste artist ut på slipplisten er John Maus, og festivalen arrangeres 7. til 11. august.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

 • huset huset - Foto: handout / NTB Tema
  Foto: handout / NTB Tema

  Sannheten bak «Huset på prærien»

  Mer enn 80 år etter at hun skrev den, blir Laura Ingalls Wilders selvbiografi publisert.

  Barnebokserien «Huset på prærien», basert på hennes egen barndom, vant henne talløse unge tilhengere fra 1930-tallet.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.