Hopp til innhold

Nordisk samsang i Beat for Beat

Artistene Charlotte Perelli fra Sverige, Eirikur Hauksson fra Island i uhøytidelig konkurranse mot Camilla Alvestad og Christian Lehn (D’Lay) som er de norske deltagerne.

Christian Lehn, Camilla Alvestad, Ivar Dyrhaug, Charlotte Perrelli og Eirikur Hauksson
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Vår svenske gjest Charlotte Perrelli fikk sitt gjennombrudd i bandet ”Anders Engbergs” hvor hun sang fra 1994 og fram til 1997 da hun forlot dette bandet for å synge med det svenske dansebandet Wizex.

I 1999 tok Charlotte Sverige og Melodifestivalen med storm, og hun representerte landet i Eurovision Song Contest hvor hun vant med sangen ”Take Me to Your Heaven” Med denne seieren tok solokarrieren av. 

Charlotte Perrelli
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Turnédronningen

Etter suksessen i 1999 medvirket Charlotte i Christer Sjögrens julegallaer (fra 2000 til 2004). Sommeren 2005 var hun på turné med Sissela Kyle, Robert Gustafsson, Marint (Martin?) Stenmarck m.fl.

I 2007 var Charlotte  igjen på sommerturné i Sverige med Diggiloo (Lotta Engberg, Linda Bengtzing, Jan Johansen, Lasse Holm, Lasse Berghagen m.fl.).Charlotte har gitt ut fire soloplater, den siste ”I din röst” , som er en hyllest til Monica Zetterlund, kom i 2006.  

 

Heavy metal-læreren

Med seg på laget har Charlotte islendingen Eirikur Hauksson. Eirikur er nok mer kjent som heavy metal vokalist enn som lærer, men han er faktisk lærerutdannet!

Eirikur regnes som en begavet vokalist som er i stand til å synge i mange stilarter. Hans karriere startet da den islandske gruppen ”Start” med sangen ”Sekur” ble stemt fram som årets låt på Island i 1981.

 

Eirikur Hauksson
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Norsk Metall

I 1988 flyttet Eirikur til Norge for å jobbe med metallbandet Artch fra Sarpsborg, og deres første album, utgitt i 1988, ”Another Return” ble positivt mottatt i magasiner som ”Kerrang” og ”Metal Forces”

Her i Norge er Eirikur kanskje mest kjent for ”Just4Fun”, hvor han sang sammen med Jan Groth, Hanne Krogh og Marianne Antonsen. Gruppen deltok i MGP i 1991. Han har deltatt 3 ganger i MGP.

Kokk og bartender

På det norske laget får Charlotte og Eirikur konkurranse fra Camilla Alvestad og Christian Lehn, best kjent som D’Lay.

Ved siden av å jobbe som kokk og bartender, så synger Camilla i coverbandene Heatstar, Popzilla og Blender, som opptrer mye på Smuget i Oslo.

Reset

Camilla var med i gruppen ”Reset” som startet i 1994. De slo igjennom med singelen ”Blue” i 1999. Å spille for 60.000 tilskuere på Rådhusplassen med denne gruppen, var, for Camilla en skjellsettende opplevelse.

I kveld har hun med seg Christian Lehn på lag, en god kollega som hun synger sammen med i Blender.

Camilla Alvestad, Trond Nagell Dahl og Christian Lehn
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Hemmelig danser

Allerede som 12-åring startet Christian å skrive egne låter. Han vokste opp i et musikalsk hjem der dans og musikk hadde en fremtredende plass.

Christian er utdannet i to år på danselinjen på Bårdar, og deretter studerte han i tre år på Balletthøyskolen.

D’Lay

Det er som låtskriver og artist vi kjenner Christian best, og i denne rollen kjenner vi ham som D’Lay. D’Lays gjennombrudd kom med reklamelåten ”On Your Own” som han laget for Telenor i 2000. Denne låten kom til i samarbeid med Lars Kilevold. De har flere reklamelåter på samvittigheten.

Greier Nordmennene å holde stand mot Norden?

Det blir et spennende løp når de fire deltagerne setter hverandre i stevne i kveld! Vil du synge med, så finner du programmet tekstet på teksttv side 777, og som alltid: Ikke glem å kose deg med nettsidene våre etter programmet!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.