Paul McCartney og Nancy Shevell - Paul McCartney og kona Nancy Shevell troner høyt på rikingtoppen i Storbritannia. - Foto: Daniel Moloshok / Reuters

Paul McCartney og kona Nancy Shevell troner høyt på rikingtoppen i Storbritannia.

Foto: Daniel Moloshok / Reuters

Macca klatrer på rikingliste

Beatles-legenden økte formuen sin med en tredjedel i fjor. Han kan takke sin nye kone for pengehoppet.

Andrew Lloyd Webber håver inn penger på musikaler. - Lord Andrew Lloyd Webber håver inn penger på musikaler - Foto: TINA FINEBERG / AP

Lord Andrew Lloyd Webber håver inn penger på musikaler

Foto: TINA FINEBERG / AP
CAMERON MACKINTOSH - Ukjent for de fleste, men Sir Cameron Mackintosh har også blitt rik på blant annet musikaler. - Foto: WONG MAYE-E / AP

Ukjent for de fleste, men Sir Cameron Mackintosh har også blitt rik på blant annet musikaler.

Foto: WONG MAYE-E / AP
Bono, U2 - Bono og resten av U2 er, ikke overraskende, inne på topp 10. - Foto: SETH WENIG / AP

Bono og resten av U2 er, ikke overraskende, inne på topp 10.

Foto: SETH WENIG / AP
Simon Fuller - Underholdningsmogulen Simon Fuller ligger godt over milliarden foran rival og navnebror Simon Cowell på lista. - Foto: Matt Sayles / Ap

Underholdningsmogulen Simon Fuller ligger godt over milliarden foran rival og navnebror Simon Cowell på lista.

Foto: Matt Sayles / Ap
Simon Cowell fikk i juni en Bafta Award - Idol-gründer Simon Cowell tjener godt på talentkonkurransene sine. - Foto: Joel Ryan / Ap

Idol-gründer Simon Cowell tjener godt på talentkonkurransene sine.

Foto: Joel Ryan / Ap

Sunday Times har laget en liste over Storbritannias rikeste personer innen musikkindustrien. Sir Paul McCartney har gjort et stort byks opp til tredjeplassen på lista, men det er kona som har mye av grunnen til inntektshoppet.

Macca hadde en formue på 495 millioner pund, tilsvarende, 4,5 milliarder kroner i fjor. Men kona Nancy Shevells formue på 1,4 milliarder kroner, gjør at McCartneys pengestrøm i år vurderes til 6,2 milliarder kroner.

Pengesterke The Beatles

McCartneys tredje kone er datteren til eieren av transportselskapet New England Motor Freight og tok med seg en stor formue da de to giftet seg i fjor høst.

Popstjernens kollegaer fra The Beatles er også å finne på den sterkt mannsdominerte lista. Ringo Starr befinner seg på 18. plass, mens George Harrisons enke og barn deler 13. plassen med Sting.

Spotify-gründer Daniel Ek har flyttet til London og har tatt skrittet inn i den britiske makteliten. Etter Sunday Times beregninger befinner Ek befinner seg på 10. plass, med et pengetilfang på 1,8 milliarder kroner.

Overvurdert svenske?

Ek og Spotify revolusjonerte musikkforbruk over internett, men det er usikkert hvor pengesterk gründeren selv kan sies å være.

Ek deler plassen med David og Victoria Beckham, og Sunday Times vurderer formuen hans basert på eierandelen i Spotify. Men ettersom selskapet enda ikke har gått med overskudd, mener mange at Spotifys anslåtte verdi på 11 milliarder kroner er sterkt overvurdert.

Musikkindustrien rikeste mann er imidlertid musikkmagnaten Clive Calder. Han står oppført med en formue på 13 milliarder kroner etter salget av musikkselskapet Zomba Group i 2002.

Teaterprodusenten Sir Cameron Mackintosh ligger på andreplass, etter flere vellykkede oppsetninger av Les Miserables verden over.

Her Sunday Times sin liste over Storbritannias rikeste personer:

1 Clive Calder - £1.35bn
2 Sir Cameron Mackintosh - £725m
3 Sir Paul McCartney and Nancy Shevell - £665m
4 Lord Lloyd-Webber - £590m
5 U2 - £514m
6 Simon Fuller - £375m
7 Simon Cowell - £225m
8 Sir Elton John - £220m
9 Michael Flatley - £192m
10 David and Victoria Beckham - £190m
10 Daniel Ek - £190m
10 Sir Mick Jagger - £190m
13 Olivia and Dhani Harrison - £180m
13 Sting - £180m
15 Keith Richards - £175m
16 Jamie Palumbo - £170m
17 Denis and Caroline Desmond - £165m
18 Ringo Starr - £160m
19 Sir Tim Rice - £144m
20 Sir Tom Jones - £140m

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.