Helge Sverre Nesheim - Barnetime-redaktør Helge Sverre Nesheim på sitt kontor, som er dekket av tegninger som barn har sendt inn. Foto fra 1957. - Foto: Nymark, Kaare / SCANPIX

Barnetime-redaktør Helge Sverre Nesheim på sitt kontor, som er dekket av tegninger som barn har sendt inn. Foto fra 1957.

Foto: Nymark, Kaare / SCANPIX

Barnetimeonkel Helge Sverre Nesheim er død

Hele Norges barnetimeonkel på NRK, Helge Sverre Nesheim, er død 92 år gammel. Nesheim døde onsdag opplyser familien til NTB.

Nesheim var født i Skåre ved Haugesund, og hans vennlige stemme ble særlig kjent gjennom NRKs populære radioprogrammer Barnetimen for de minste og Lørdagsbarnetimen.

Der samarbeidet han med blant andre Alf Prøysen og Anne-Cath. Vestly.

Nesheim begynte som programleder i NRK på 1950-tallet, sang viser og hadde flere opplesningsserier for barn, blant annet om sine egne barndomsopplevelser.
Omkring 1960 overtok han som leder for barne- og ungdomsavdelingen i NRK.

Nesheim var med å lage det første norske barne-TV-programmet Kosekroken, som gikk fast hver fredag fra høsten 1960.

Nesheim skrev, oversatte og redigerte også barnebøker og samlinger med populære sanger, og han spilte inn flere barneplater. Blant platene var «Troll i eske» sammen med dukkespilleren Birgit Strøm i 1969, og «Titelitue» i 1975, sammen med musikeren Harald Gundhus.

(NTB)

Hvem er du i Kampen for tilværelsen?

Hvem i Kampen for tilværelsen likner mest på deg? Ta quizen, og finn ut om du er småbitre Jørgen, språkinteresserte Tomasz, prosjektorienterte Karianne eller synske Anneli.