TV-kamp mellom TV 2 og NRK - TV 2-suksessen Hver gang vi møtes, med blant annet Marion Ravn, Magnus Grønneberg og Morten Abel, får hard konkurranse om seerne når NRK sender Melodi Grand Prix. - Foto: Elise Hellem Ratvik/Julia Naglestad / NRK

TV 2-suksessen Hver gang vi møtes, med blant annet Marion Ravn, Magnus Grønneberg og Morten Abel, får hard konkurranse om seerne når NRK sender Melodi Grand Prix.

Foto: Elise Hellem Ratvik/Julia Naglestad / NRK

Musikkamp mellom NRK og TV 2

Marion Ravn ble glad da hun slapp konkurranse fra «Halvbroren» i programmet «Hver gang vi møtes». I stedet må hun bryne seg på Jenny Skavlan og Melodi Grand Prix.

Marion Ravn - Marion Ravn er glad for at Hver gang vi møtes ikke får konkurranse av Halvbroren. - Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Marion Ravn er glad for at Hver gang vi møtes ikke får konkurranse av Halvbroren.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK
Morten Abel - Morten Abel håper og tror årets sesong av Hver gang vi møtes blir like bra som forrige. - Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Morten Abel håper og tror årets sesong av Hver gang vi møtes blir like bra som forrige.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Lørdag er det premiere på andre sesong av den populære TV 2-satsingen «Hver gang vi møtes». Deltaker Marion Ravn blir da å se åtte lørdager fremover, og hennes frykt var konkurranse fra NRKs nye serie «Halvbroren». Istedenfor må hun og resten av gjengen bryne seg på Melodi Grand Prix og Idrettsgallaen, som begge hadde over én million seere i fjor.

– Jeg tenkte bare det var flaks at «Halvbroren» går på søndager. Da jeg så reklamen ble jeg lettet. Melodi Grand Prix har jo vært i "tusenvis" av år, føles det som. Folk elsker det jo, men det virker som at folk liker «Hver gang vi møtes» godt også. Så det er bra man kan ta opp på Get-boksen, sier hun til NRK.no.

Like underholdende i år

Hun er svært spent på premieren og føler ikke suksessen til forrige sesong legger press på at årets deltakere må prestere like bra.

– Nei, jeg gjør ikke det. Alt vi kunne gjøre var å være oss selv og gjøre det beste vi kunne i våre versjoner. Jeg prøver å ikke tenke slik – jeg tenker at det er en ny sesong med nye artister. Vi hadde det kjempefint og jeg håper at de i sofaen hjemme føler det samme, og jeg tror ikke det er noen vits å sammenligne, forteller hun.

Deltaker Morten Abel har en god følelse før premieren, og sier han ikke har tenkt noe over seertallene.

– Det har jeg absolutt ikke tenkt på. Men det er jo et veldig populært program, så det vil nok få mange seere. Jeg tror ikke årets program er noe mindre underholdende enn de i fjor. Det er veldig god stemning på de, sier han til NRK.no.

Heier på TV 2

Morten Wiberg i mediebyrået Carat holder en knapp på TV 2s program. Han er spent på hva utfallet blir.

– Jeg har veldig tro på «Hver gang vi møtes». Programmet fikk så god oppmerksomhet og omtale i fjor, så det kommer til å ha bra med seere både første program og videre. Det blir veldig spennende å se hvordan dette går, jeg krysser fingrene for TV 2, innrømmer han.

Første «duell» skjer allerede neste helg, når NRK sender «Idrettsgallaen» parallelt med andre episode av serien. Deretter følger fire programmer med Melodi Grand Prix, som de måtte se seg slått av i fjor.

Ifølge Wiberg vil «Idrettsgallaen» bli en vanskelig utfordring, men han håper at det blir jevnere konkurranse mot Melodi Grand Prix.

– Jeg tror «Hver gang vi møtes» vil slite med å få en million seere. Men så er det jo sånn at programmet preges av hvilken artist det er fokus på. TV 2 vil merke konkurransen, det er det ingen tvil om. Dessverre tror jeg de blir knust av «Idrettsgallaen» fordi det er et typisk show som fanger veldig bredt. Det er en av de store man ikke klarer å utkonkurrere, sier han.

– Sitter i ryggmargen

Melodi Grand Prix-sendingene blir i år ledet av Jenny Skavlan og Erik Solbakken. Sistnevnte har vært med på sirkuset før, og var en av tre programledere da Norge arrangerte den internasjonale finalen i 2010. Han tror MGP vinner seere fordi det er et så godt etablert konsept.

– Vi har MGP i ryggmargen, og det er en av de største TV-tradisjonene vi har. Det følger også med et ansvar, det norske folk skal bestemme hvilken låt som representerer Norge i verdens største musikkonkurranse, sier han til NRK.no.

Han tror likevel at de som er interesserte i musikkprogrammer kommer til å få med seg både MGP og «Hver gang vi møtes».

– Jeg tror de som vil får med seg begge programmene, men MGP vil kanskje trekke flere seere fordi det er direkte og skjer der og da.

I fjor hadde delfinalene og finalen i MGP gjennomsnittlig over én million seere, og Solbakken lover publikum en veldig god miks av helt nye og kjente og etablerte artister og band.

– Det er det som er spennende med MGP. Og når vi ser på vinnerne de siste årene, er det flere av dem som hadde sin debut på en delfinale.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg.

  Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

  Styreleiaren i legatet, litteraturkritikar Tom Egil Hverven, meiner Fidjestøl i dei tre sakprosabøkene sine har klart å kombinere ein kraftfull, dynamisk prosa med eit språkleg og historisk avansert
  tankearbeid.

  – Prisvinnaren er da også sjølv utdanna filosof og arbeider som ournalist, seinast i Morgenbladet, ved sida av forfattargjerninga, sa styreleiaren i pristalen sin onsdag.

  Fidjestøl debuterte med «Hans Jonas», om filosofen ved same namn, i 2004.

  Han har sidan gitt ut biografien «Eit halvt liv» (2007) om Per Sivle og «Trass alt» (2013) om Det Norske Teatret.

  (NTB)

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

 • huset huset - Foto: handout / NTB Tema
  Foto: handout / NTB Tema

  Sannheten bak «Huset på prærien»

  Mer enn 80 år etter at hun skrev den, blir Laura Ingalls Wilders selvbiografi publisert.

  Barnebokserien «Huset på prærien», basert på hennes egen barndom, vant henne talløse unge tilhengere fra 1930-tallet.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.