Hopp til innhold

Sier nei til poker på grunn av få spillere

Norsk Tipping mener det ikke finnes et marked for nettpoker i Norge. – Det er tatt rett ut av en eventyrbok, sier pokerlegenden Thor Hansen.

Uenigheter om pokerspilling på nett.

Pokerlegende Thor Hansen fnyser av Norsk Tipping, som ikke vil ta poker med i sin nye nettsatsing.

Foto: NTB Scanpix/Colourbox/Norsk Tipping

I forrige uke sa kulturdepartementet ja til Norsk Tippings søknad om nettbaserte pengespill.

Spillene som kommer til å bli tilgjengelige på nett innebefatter skrapespill som Flax, bingospill, kasinospill og underholdningsspill. Disse spillene finnes det allerede flust av på nettet.

Onlineversjonen av det populære spillet poker blir ikke tatt med.

Mens mange kanskje vil tro at kulturdepartementet ikke ville godkjenne poker, ligger grunnen hos Norsk Tipping. Poker var nemlig ikke med i det statlige spillselskapets søknad.

– Sånn vi ser det er pokerbølgen på vei tilbake, sier Magne Vikøren, kommunikasjonssjef i Norsk Tipping til NRK.no.

Hva synes du om at poker ikke blir en del av Norsk Tippings nettspillsatsing? Si din mening i kommentarfeltet!

For få spillere

Grunnen til at poker ikke blir tatt med i deres nye satsning, er rett og slett fordi Norsk Tipping ikke tror det vil være nok spillere.

– Hvis vi skal tilby poker, må vi ha et konkurransedyktig tilbud. Det internasjonale pokermarkedet er veldig stort, og mange av de store har slått seg sammen. Det gjør det vanskeligere, sier Vikøren.

Ifølge tall NRK.no har fått fra Lotteritilsynet brukte 403 000 nordmenn fra 18 år internett til pengespill i 2011. 12 prosent av disse har oppgitt at de spilte poker.

De siste årene har man sett en tydelig nedgang i antall norske pokerspillere på nett. En del av svaret kan ligge i at det stadig blir vanskeligere å sette inn penger på klienter som Unibet, Betsson og Betsafe.

Hos flere av de store pokerklientene må penger som skal inn på en pokerspillers nettspillkonto innom en mellomstasjon som Neteller.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Satser på underholdningsspill

Nettpoker

Internettpoker har blitt voldsomt populært det siste tiåret, men ifølge Lotteritilsynet har interessen falt siden 2009. I 2011 oppgav 48 360 nordmenn at de spiller poker på nett.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

I stedet for poker vil Norsk Tipping satse på underholdningsspill.

– Det at vi ikke velger poker har med trenden å gjøre. Vi tror at underholdningsspill er det beste satsningsområdet. For eksempel om jeg kan slå deg i Wordfeud eller Angry Birds og tjene noen kroner på det, forklarer Vikøren.

Thor Hansen er en den mest kjente norske pokerspilleren på verdensbasis. Hansen blir omtalt som «norsk pokers gudfar», blant annet fordi han har spilt seg til pengepremie i verdensmesterskapet i poker (World Series Of Poker) hele 46 ganger.

Han er i harnisk over at poker utelates.

– Det er helt forferdelig. Det har jo passert vanvidd for lenge siden. Norge er snart det eneste landet i verden der det ikke er lov til å spille poker. Det er en skam, sier Hansen til NRK.no.

– Norsk Tipping vil stjele folks penger

Pokerspilleren kan ikke forstå hvordan Norsk Tipping tillater spill som ikke krever ferdighet foran et spill som etter hans mening baserer seg i stor grad på ferdighet.

– Alt Norsk Tipping lanserer er rent tyveri. De vil stjele pengene fra folk, uten å la dem få sjansen til å vinne dem ved hjelp av ferdighet. Poker er verdens største folkesport. Poker har blitt tatt inn i den olympiske komite, ved siden av spill som bridge og sjakk. Det sier vel sitt, mener Hansen.

Pokerlegenden kan heller ikke skjønne at det ikke skal finnes nok norske spillere til å opprettholde et tilbud.

– Det med at pokerboblen er sprukket og at det ikke finnes et stort nok miljø er tatt rett ut av en eventyrbok. Det er en folkesport, som i Amerika sendes i flere timer hver dag på noen av verdens største sportskanaler, forteller Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Har poker frynsete rykte?

Petter Northug spiller poker i Las Vegas

Petter Northug under verdensmesterskapet i Poker i Las Vegas. Northug har de siste årene vært åpen om pokerspillingen sin, og på den måten vært en talsmann for miljøet.

Foto: STEVE MARCUS / Reuters/NTB Scanpix

Norsk Tipping mener også at noe av saken ligger i at poker fortsatt har et frynsete rykte blant folk.

– Poker er kontroversielt i Norge. Det har vi også valgt å ta med i betraktningen. Hvis det skulle komme et ønske fra myndighetene, må vi ta det opp til vurdering, sier Vikøren.

Hansen er uenig. Han sier til NRK at han har møtt flere norske næringslivstopper og andre kjendiser i samfunnet på pokerklubber rundt om i Norge. Han oppfordrer også folk til å stå frem – som Petter Northug.

– Jeg opplever ikke at poker har et frynsete rykte. Jeg har vært med i så mange norske pokerturneringer der jeg har truffet forretningsfolk, kjendiser og smarte ungdommer. Jeg hører ingenting om at det er frynsete å spille poker, sier Hansen.

– Heldigvis er det noen som tør å stå frem, som Petter Northug. Ære være ham for det.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters