Hopp til innhold

- Top Gear er blitt en sitcom

James May i Top Gear liker ikke hvordan serien har utviklet seg, og mener han er redusert til å spille en karakter i den populære serien.

Top Gear Series 15 (2010-2011)

Top Gear: (f.v.) Richard Hammond, Jeremy Clarkson og James May.

Foto: Justin Leighton

- Da jeg begynte var Top Gear et program om biler, og jeg var ikke bare interessert i teknologien, men også i sosiologien og det kunstneriske rundt dem, formene og fargene, forteller James May i et intervju med Radio Times.

- Men det har utviklet seg til å bli et annet program nå, mener May.

Han mener han nå må spille en karakter i programmet.

May har blant annet fått kallenavnet ”Captain Slow” på grunn av sin forsiktighet ved testingen av nye biler.

Det BBC-produserte bilprogrammet sendes over hele verden, og er nå inne i sin 15. sesong.

NETT-TV: Se Top Gear i NRKs Nett-TV

Nerdeting

Han forstår imidlertid hvorfor han ikke får lov til å være seg selv i Top Gear.

- Hvis jeg spilte den virkelige meg, med min hemmelige kjærlighet for nerdeting og hang til å stirre på ting for lenge, ville det ikke bli et særlig bra Top Gear, innrømmer han, ifølge Sky News.

Norske fans av programmet kan se frem til mars. Da er det bekreftet at Top Gear tar turen til Oslo.

LES OGSÅ: Top Gear kommer til Oslo

Slik så det ut sist Top Gear-guttene var i Oslo

Praktisk program

Ved siden av å lede det verdenskjente bilprogrammet skal 47-åringen også være programleder for et TV-show som har som siktemål å gjenreise menns praktiske ferdigheter.

Der står det i dag dårlig til, mener May.

- Nedgangen i praktiske ferdigheter hos en generasjon britiske menn gjør meg bekymret. De kan verken sette opp en hylle, skifte en plugg eller stryke en skjorte, sier bilentusiasten.

- De tror det er tiltrekkende og søtt å være ubrukelig, mens jeg synes det er kjedelig og tror alle begynner å bli lei av det, sier May.

LES OGSÅ: "The Stig" er avslørt

Kulturstrøm

  • Madonna gjorde Rio-strand til dansegulv

    – Dette stedet er magisk, sa Madonna foran 1,5 millioner tilskuere på Copacabana-stranda i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro.

    Gratiskonserten lørdag markerte avslutningen på hennes «Celebration Tour». Første konsert var i London i oktober i fjor.

    Den 65-årige superstjernen startet ballet med «Nothing Really Matters» fra 1998. Dette er første gang «Dronningen av pop» har en retrospektiv turné, og hun framfører låter fra karrieren på mer enn fire tiår.

    – Her er vi på det vakreste stedet i verden, sa Madonna og viste til utsikten mot havet, fjellene og Kristusstatuen på en av byens høyder.

    (NTB)

    Madonna avsluttet turneen i Rio de Janeiro lørdag.
    Foto: AP
  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.