Iskremrestauranten Icecreamists i Covent Garden i London gikk i forrige uke høyt ut og annonserte at de hadde laget en ny variant iskrem, basert på morsmelk fra britiske småbarnsmødre.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
Isen ble fredag i forrige uke døpt «Baby Gaga», og fikk stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, blant annet her på nrk.no. Blandingen hadde 75 prosent morsmelk, 25 prosent fløte, madagassisk vanilje og sitronkrydder, rørt sammen og frosset med flytende nitrogen. Det hele servert i en coctailglass av en smekker kvinne i et Lady Gaga-inspirert kostyme.
Nå har britiske helsemyndigheter tatt beslag i restaurantenes hele beholdning av morsmelk, etter at de fikk inn klager fra et bekymret publikum. Melken nå skal testes for skadelige stoffer, skriver den britiske avisa Daily Mail.
Restauranten beskrev selv «Baby Gaga» som vanskelig å definere, ettersom smaken avhenger av hva kvinnen spiser og hvor langt hun er i ammingen. Det som bekymrer britiske myndigheter er at også virus og andre skadelige stoffer kan skilles ut i morsmelken.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
Selv har restauranten bedyret at de tester melken og donorene på samme måte man ville testet blodgivere, samt at de har pasteurisert melken for å drepe eventuelle bakterier. Restaurantens ord har likevel ikke vært nok til å stoppe helsekontrollørene.
– Etter det vi vet, finnes det ingen lover mot å selge iskrem laget av morsmelk, skriver grunnlegger av restauranten, Matt O'Connor, i en pressemelding.
«Baby Gaga» ble lansert fredag, og ble ifølge O'Connor utsolgt på kort tid. Flere mødre skal stå klare til å selge melk til restauranten.
Men det avhenger selvsagt av at myndighetene viser seg fra sin mest barnevennlige side.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: