Iskremrestauranten i Covent Garden er kjent for sine spesielle smaker, men fredag drar de strikken enda litt lengre.
Under navnet «Baby Gaga» serveres den nye iskremen, som er laget av brystmelk restauranten har fått fra ammende småbarnsmødre gründer Matt O’Connor kom i kontakt med via et mammaforum på internett.
Les også:
Frittgående og organisk
– Noen kommer nok til å si «æsj» bare de hører om det, men egentlig er det jo bare snakk om noe rent, organisk, frittgående og fullstendig naturlig, sier iskremskaperen til Reuters.
– Jeg spiste faktisk en «Baby Gaga» i morges, og føler meg i kjempeform.
Les også:
Alle de 15 melkedonorene har blitt helsetestet like grundig som om de skulle vært blodgivere, og den organiske isen skal ifølge O’Connor være helt trygg å spise. «Baby Gaga» består av 75 prosent brystmelk og 25 prosent fløte, i tillegg er den smakssatt med madagassisk vanilje og sitronkrydder.
Men hva smaker det egentlig?
– Det varierer enorm, avhengig av hvor lenge kvinnen har produsert melk og hva hun spiser. Konsistensen er mer utvannet enn kumelk, og det smaker søtere, forklarer iskremprodusenten overfor Aol News.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Smelter i munnen
Victoria Hiley (35) er en av melkedonorene, og hun forteller til Reuters at hun først og fremst gjør dette for å få andre nybakte mødre til å forstå for naturlig morsmelk er, slik at de også ammer barna sine i stedet for å bruke brystmelkerstatning.
I tillegg kommer pengene hun får for morsmelken godt med i permisjonstiden.
Les også:
Les også:
– Jeg smakte isen for første gang i dag. Det er veldig godt, og smelter i munnen, frister småbarnsmoren.
Etter at ryktene om den nye smaken har spredt seg i øyriket, er det flere ammende mødre som har meldt at de ønsker å bidra, blant annet via Icecreamists' Facebook-side.
Det er lite trolig at brystmelk-isen kommer til Norge med det første. Her hjemme skapte det imidlertid overskrifter da barnebokforfatter Gro Dahle serverte to Aftenposten-journalister brystmelkvafler under et intervju i 1996.
Har du brukt brystmelk til noe annen enn amming noen gang? Eller kunne du tenke deg å smake på produkter laget av dette? Si din mening her!