En restaurant i den sørlig Hunan-provinsen har begynt med morsmelk på menyen. 25. januar var premieren for den nye ingrediensen, som først ble servert i to retter med abbor og abalone (musling-variant).
Etterhvert håper restauranten ikke bare å ekspandere til flere steder i Kina, men også tilby flere retter med morsmelk. Målet er å tilby banketter med 108 retter som inneholder morsmelk. Dette skal visstnok være tilgjengelig for rundt 220 000 kroner.
Moderlig kjærlighet
– Når kundene får brystmelk, opplever de moderlig kjærlighet på samme tid, sier den kinesiske restauratøren til en lokal avis.
Han skal ha ruget på idéen siden oktober, og sier at melken kommer fra lokale ammende småbarnsmødre, men vil ikke si hvor mye melk som brukt i rettene.
De lokale journalistene tilstede ble tilbudt en smaksprøve, men avsto av helsemessige grunner. Det er heller ikke klart hvorvidt det er lovlig å servere morsmelk på kinesiske restauranter.