Hopp til innhold

Overgrep mot dyr

 • Mann dømt for hundevoldtekt

  En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til seksti dagers fengsel for å ha voldtatt tre hunder i 2018. Mannen tilsto voldtektene i retten. Voldtektene skjedde i på Østlandet over en tremånedersperiode i 2018.

  Saken gikk nylig som en tilståelsessak i Sør-Rogaland tingrett.

  Ifølge dommen tilhørte mannen i 30-årene et miljø og et nettforum med interesse for seksuelle overgrep mot dyr. Mannen har imidlertid forklart at han har brutt med miljøet etter voldtektene.

  Under rettssaken ba aktor om 100 dagers fengsel, men dommer Arild Dommersnes mente at dette var for høyt. Han dømte derfor mannen til 60 dagers fengsel.

 • Innrømmer seksuelle hundeovergrep

  En trønder i 40-årene innrømmer å ha forgrepet seg på hunder i minst ti år. Han er også siktet for å ha oppbevart bilder som seksualiserer barn.

  – Han er siktet for å ha brukt flere hannhunder og tisper til seksuell omgang i perioden fra januar 2010 til sommeren 2020. Det har vært jevnlig seksuell omgang i denne perioden og han har også delvis stilt hundene til disposisjon for andre, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til Adresseavisen.

  Det er ikke kjent hvor mange hunder som har blitt seksuelt misbrukt. Ifølge Soknes er det betydelig flere enn ti.

  Mannen har erkjent de faktiske forhold og straffskyld.

  I april ble en person i Norge for første gang dømt til fengsel for seksuelle overgrep mot hunder i Norge.

 • Drepte hunder skal obduseres

  Hundene som ble funnet drept på en parkeingsplass i Kautokeino skal obduseres for å finne dødsårsaken.

  – Det har betydnig for saken hvorvidt de har dødd av skuddskader eller av brannskader, sier politiadvokat Ole- Martin Gurandsrud ved Finnmark politiidistrikt.

  Forrige helg ble to hunder funnet skutt og brent på en parkeingsplass i Kautokeino. Politiet kan ikke si noe mer om hendelsesforløpet eller om de har noen mistenkte i saken.

  – Vi etterforsker bredt og har blant annet gjennomført samtaler med hundeeierne, sier Gurandsrud.

  Boldon beatnagat
  Foto: Marie Elise Nystad
 • Dom for dyresex

  En mann i 60-årene er dømt til fengsel i to år for overgrep mot dyr på gårder i Bergen, samt besittelse av over to millioner overgrepsbilder mot barn. Mannen innrømmet i retten å ha besøkt gårder i 14 år og gjort overgrep mot dyr, skriver BA.