Voldtekt

 • Dømd for sovevaldtekt

  Ein mann i 20-åra er i Nord-Troms og Senja tingrett dømd til fire års fengsel for å ha valdtatt ei kvinne medan ho sov. Den samrøysta dommen falt fredag sist veke. Hendinga skjedde søndag 6. september i fjor. Mannen nekta straffskuld. Han er også dømd til å betale kvinna 150.000 kroner i erstatning. Det er ikkje kjent om mannen anker dommen.

 • Dømt til forvaring for voldtekter

  En 29 år gammel mann er dømt til forvaring etter at han er funnet skyldig i voldtekter mot to sovende kvinner og en mindreårig jente. Til tross for at mannen ikke er tidligere straffet, har Oslo tingrett kommet til at 29-åringen må dømmes til forvaring i inntil 8 år og 6 måneder, og med en minstetid på 5 år og 8 måneder, skriver Nettavisen. Mens den ene av de fornærmede var en jente på 14 år, var den ene av de to andre 17 år da overgrepene fant sted i 2019.

  I alle sakene har kvinnene blitt voldtatt mens de var ute av stand til å motsette seg det som skjedde, ettersom de sov eller var beruset.

 • Fengslet ikke voldtektssiktet

  En mann på 18 år er pågrepet og siktet for voldtekt av en jente på under 14 år. Bergen tingrett avviste fredag politiets fengslingsbegjæring.

  Bergensavisen skriver at tingretten kom fram til at vilkårene for fengsling ikke er til stede. Mannen blir imidlertid sittende fengslet siden politiet fikk medhold i at han skal sitte i varetekt fram til lagmannsretten har behandlet saken.

  – Jeg kan ikke si så mye mer enn at han ble løslatt, men at det er satt oppsettende virkning. Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Jørgen Riple til NTB.

  Saken vil komme opp for lagmannsretten mandag og behandles skriftlig.

  Hendelsen skjedde ifølge siktelsen i Bergen tidligere i år. Politiet opplyser at de to er kjent med hverandre fra før, men at det ikke var noen nær relasjon.

 • Tilstår grov voldtekt på Romerike

  En mann i 30-årene er varetektsfengslet i fire uker etter å ha blitt pågrepet og siktet for en grov voldtekt på Romerike. Mannen er tidligere voldtektsdømt.

  Ifølge TV 2 skal voldtekten ha skjedd natt til søndag i forrige uke. Siktedes forsvarer, André Berven, opplyser til kanalen at hans klient erkjenner straffskyld.

 • 20-åring dømt for barnevoldtekt

  En 20 år gammel mann er dømt til fengsel i fem år og seks måneder for å ha voldtatt tre jenter under 14 år og to andre jenter mellom 14 og 16 år. Mannen fra Trøndelag er i tillegg dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år, eller fått et barn under 14 år til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved to anledninger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no