INNAFOR-GRAFIKK-OVERGREP
Foto: Aleksander Rønning / NRK

Overgrep mot barn

Oppsummert

Antallet anmeldte seksuelle overgrep mot barn har eksplodert og fortsetter å øke. Det viser tall som NRK har fått fra Politidirektoratet. Barneområdet sier barn som rammes av vold og overgrep ikke får god nok hjelp.

 • Mann (26) tiltalt for overgrep

  En 26 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for seksuelt overgrep mot en 6 år gammel gutt. Overgrepet skal ha skjedd om natten i desember i fjor.

 • Fem års fengsel for barneovergrep

  En mann (25) er dømt til fem års fengsel for blant annet overgrep mot en fireåring. Dommen fra Borgarting lagmannsrett omfatter tre tilfeller av seksuell omgang med ei jente som da var fire og et halvt år gammel.

 • Kripos spår flere nettovergrep

  Kripos tror overgrep mot barn og unge på nett kommer til å øke, og at overgripere kan bruke ny teknologi for å skjule identiteten sin. De mener regler om oppbevaring av IP-adresser gjør at flere mistenkte aldri blir identifisert.

  Laster Twitter-innhold
 • Sikta for overgrep mot 263 born

  Ein mann i 40-åra på Romerike er sikta for å ha utført nettovergrep mot 263 born i alderen 9–16 år. Den sikta erkjenner straffskuld etter siktinga. Rundt 220 av offera er norske, medan resten er frå andre land i Norden.

 • Taxisjåfør siktet for voldtekt

  En taxisjåfør er siktet for å ha voldtatt en gutt på en bensinstasjon på Romerike etter at gutten betrodde seg om overgrepene han var utsatt for, skriver VG. Guttens foreldre ble i 2014 dømt til 17 og 18 års fengsel for overgrep, incest og vold.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no