INNAFOR-GRAFIKK-OVERGREP
Foto: Aleksander Rønning / NRK

Overgrep mot barn

Oppsummert

Antallet anmeldte seksuelle overgrep mot barn har eksplodert og fortsetter å øke. Det viser tall som NRK har fått fra Politidirektoratet. Barneområdet sier barn som rammes av vold og overgrep ikke får god nok hjelp.

 • Krever 10 års fengsel for barnefar

  Aktoratet krever 10 år i fengsel for en syvbarnsfar som er tiltalt for voldtekt og mishandling av fem av barna sine. Mannen ble dømt til syv års fengsel i Nord-Troms tingrett, men anket saken til lagmannsretten.

 • Flere får anmelde overgrep

  Californias guvernør har signert en lov som hever aldersgrensen for hvor gammel man kan være for å anmelde overgrep man ble utsatt for som barn. Aldergrensen heves fra 26 år til 40 år.

 • Mann tiltalt for nett-overgrep

  En mann i 60-årene er tiltalt for å ha medvirket til at noen har hatt seksuell omgang med flere barn på Filippinene i perioden fra juni 2012 til april 2015. Overgrepene ble direkteoverført på nettet. Kripos har etterforsket saken siden 2017.

 • Barnehageansatt dømt for voldtekt

  En mannlig barnehageansatt er i Jæren tingrett dømt til to år og sju måneders fengsel for flere overgrep mot en fem år gammel jente i barnehagen der han jobbet. Mannen må også betale jenta 130.000 kroner i oppreisning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no