INNAFOR-GRAFIKK-OVERGREP
Foto: Aleksander Rønning / NRK

Overgrep mot barn

Oppsummert

Antallet anmeldte seksuelle overgrep mot barn har eksplodert og fortsetter å øke. Det viser tall som NRK har fått fra Politidirektoratet. Barneområdet sier barn som rammes av vold og overgrep ikke får god nok hjelp.

 • Tilbud for potensielle overgripere

  Norske myndigheter har besluttet å åpne et nasjonalt tilbud for folk som frykter de vil begå seksuelle overgrep mot barn. Hovedmålet med tilbudet "Det finnes hjelp" er å forhindre seksuelle overgrep og i tillegg hjelpe potensielle overgripere.

 • Overgreps-nettverk avslørt i Italia

  Italiensk politi sier at de har avslørt et nettverk som har produsert og delt overgrepsmateriale av barn, inkludert nyfødte, melder nyhetsbyrået AP. Tre personer er foreløpig arrestert, mens ytterligere 50 personer er under etterforskning.

 • Dømt til ni års fengsel

  En mann i 40-årene er i Bergen tingrett dømt til ni års fengsel for å ha utsatt sin datter for gjentatte seksuelle overgrep. Overgrepene fant sted i familiens hjem mellom 2012 og 2015 – fra datteren var 10 til hun hadde fylt 14 år, ifølge BT.

 • Halvparten uskyldig anmeldt

  I halvparten av overgrepssaker i barnehager og skoler ble uskyldige ansatte anmeldt til Vest politidistrikt. – Det er den nødvendige prisen man betaler for å prioritere rettssikkerheten til barn, sier advokat Johan Eide til Bergens Tidende.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no