INNAFOR-GRAFIKK-OVERGREP
Foto: Aleksander Rønning / NRK

Overgrep mot barn

Oppsummert

Antallet anmeldte seksuelle overgrep mot barn har eksplodert og fortsetter å øke. Det viser tall som NRK har fått fra Politidirektoratet. Barneområdet sier barn som rammes av vold og overgrep ikke får god nok hjelp.

 • Nektet for incest og overgrep

  En 50 år gammel mann fra Namsos erklærte seg ikke skyldig i overgrep mot sin niese, og ett tilfelle av incest mot sin egen sønn, da rettssaken startet i Trøndelag tingrett tirsdag morgen. Overgrepene mot niesen skal ha foregått i tre år fra 1999, da jenta var ti år gammel.

 • VG: 400 på nettside tilbød barn

  Over 400 «modeller» på en av verdens største nettsider for live streaming av sex skal ha bekreftet at de hadde tilgang til å tilby overgrep av mindreårige. Det sier norsk politi til VG.

  – Det er fryktelig mange, sier etterforskningsleder Halvard Jervell ved Sør-øst politidistrikt, som har ledet etterforskningen av nordmannen som fikk tilbudene.

  Kripos har sendt tipset til FBI, og Jervell håper amerikansk politi vil etterforske saken videre.

 • Tiltalt for sexkjøp av jenter

  En 36 år gammel rogalending er tiltalt for å ha betalt to mindreårige jenter for seksuelle tjenester ved Kilden kjøpesenter i Stavanger ved tre anledninger i mars og april. Jentene var mellom 14 og 16 år, og mannen har tilstått å ha kjøpt sex av dem, skriver Stavanger Aftenblad. Rettssaken mot mannen starter i Sør-Rogaland tingrett i slutten av september.

 • Tiltalt for kjøp av sexvideoer

  En 20 år gammel mann er av Haugaland og Sunnhordland tingrett tiltalt for å ha betalt mindreårige jenter for seksualiserte filmer og bilder. Så mange som ti unge jenter er rammet i saken, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

 • Kjøpte barnesexdukke på nett

  En mann fra Troms skal ha bestilt en sexdukke fra Kina som ligner et barn, skriver Nordlys. Den ble beslagslagt på Gardermoen. Mannen er nå tiltalt for å ha hatt hundrevis av videoer og bilder som viser seksuelle overgrep mot barn på sin datamaskin.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no