Krabbe og steinbit fanget i ulovlig teine på Helgeland.
Foto: Kystvakten

Dyremishandling

 • Kjører på svaner med vilje

  Lokalbefolkning og Dyrebeskyttelsen reagerer på at båtførere råkjører mot svaner med vilje i Mandal. Dyrebeskyttelsen sier de vil politianmelde båtførerne. – Kutt ut, dette er ikke greit. Det er veldig alvorlig og det er straffbart, sier fungerende stasjonssjef hos politiet i Mandal, Ronni Ellefsen.

 • Etterforsker død katt

  Politiet mistenker at en katt skal ha blitt mishandlet og drept i Nærøysund kommune. Katten ble funnet død i fjæra på Ottersøya med gummi-strips og tau strammet rundt halsen. Politiet starter etterforskning, skriver Trønder-Avisa sent tirsdag kveld.

 • Kattekasting ga 45 dagers fengsel

  To kattunger døde da de ble kastet fra en balkong i femte etasje i Bodø i desember 2019. En mann i 30-årene er dømt til 45 dagers fengsel for hendelsen. Ifølge dommen døde katteungene av fallet. De ble fire uker gamle. Mannen erkjente forholdet i Salten tingrett. (NTB)

 • Drepte hunder skal obduseres

  Hundene som ble funnet drept på en parkeingsplass i Kautokeino skal obduseres for å finne dødsårsaken.

  – Det har betydnig for saken hvorvidt de har dødd av skuddskader eller av brannskader, sier politiadvokat Ole- Martin Gurandsrud ved Finnmark politiidistrikt.

  Forrige helg ble to hunder funnet skutt og brent på en parkeingsplass i Kautokeino. Politiet kan ikke si noe mer om hendelsesforløpet eller om de har noen mistenkte i saken.

  – Vi etterforsker bredt og har blant annet gjennomført samtaler med hundeeierne, sier Gurandsrud.

  Boldon beatnagat
  Foto: Marie Elise Nystad

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no