Hopp til innhold
Nav Årstad
Foto: Nav Årstad

Knivdrap på Nav Årstad

Oppsummert

Ein 40 år gamal mann er tiltalt for å ha drepe Marianne Amundsen (57) inne på Nav-kontoret på Årstad i Bergen 20. september 2021. Ei 29 år gamal kvinne vart skadd. Rettsaka starta 31. oktober i Hordaland tingrett. Les mer.

 • Nav-drapet skal behandles på nytt i lagmannsretten

  Saken etter drapet på Nav-kontoret på Årstad i Bergen i september 2021 skal behandles på nytt i Gulating lagmannsrett. En 40 år gammel mann ble i Hordaland tingrett i desember dømt til 21 års forvaring for drapet på Marianne Amundsen og drapsforsøk på en kollega av henne.

  – Dommen vil bli anket. Min klient var psykisk syk og utilregnelig da hendelsen fant sted, sa Grimstad til NTB etter at dommen ble kjent.

  – Jeg regner med at saken kan komme opp til fornyet behandling før sommeren, sier den domfeltes forsvarer, advokat Morten Grimstad, til VG.

 • Visste at Nav-brukarar hadde med våpen

  Nye detaljar viser at Nav-kontoret i Bergen ikkje vurderte risikoen ved at brukarar hadde med våpen inn. Denne veka vart ein mann (40) dømd i Hordaland tingrett til 21 års forvaring for drap på ein Nav-tilsett kvinne i eit møte på Nav Årstad 20. september 2021.

  Ein granskingsrapport viser at tryggleiken på kontoret var mangelfull. – Å berre legge vekt på fysisk sikring er ikkje hensiktsmessig, svarar Nav-direktøren.

 • Nav beklager til de pårørende etter Marianne Amundsen ble drept på jobb

  For første gang beklager Nav-direktør Hans Christian Holte til de pårørende etter drapet på Nav Årstad i fjor.

  Avdelingsleder Marianne Amundsen døde etter å ha blitt knivstukket av Nav-brukeren Abdella Ahmed Haji (40) under et brukermøte.

  Dommen ble kjent i går. Familien og deres bistandsadvokat har tidligere krevd en offentlig beklagelse fra Nav, men dette har ikke skjedd før nå.

  – Jeg vil på det dypeste beklage det som skjedde ved Nav Årstad som førte til at Marianne Amundsen døde. Jeg vil beklage og uttrykke min dypeste unnskyldning til familien og de pårørende til Marianne Amundsen. Jeg sender også et eget brev til familien i disse dager, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.

 • Bistandsadvokaten etter Nav-drapet: – Rettssaken har vært en stor påkjenning

  Bistandsadvokaten til de fornærmede etter Nav-drapet i Bergen er fornøyd med dommen, men hadde håpet at saken kunne blitt avsluttet nå.

  – Det er en veldig grundig dom som er i tråd med vårt syn. Både straffeutmålingen og erstatningskravet samsvarer med de grufullhetene mine klienter har måtte leve med.

  Det sier May Britt Løvik til NTB. Hun er bistandsadvokat for de fornærmede etter Nav-drapet i Bergen i fjor.

  Mandag falt dommen, der en 40 år gammel mann ble dømt til 21 års forvaring for å ha drept en kvinne, samt ha forsøkt å drepe en annen kvinne på Nav Årstad i Bergen.

  Hans forsvarer, advokat Morten Grimstad, har varslet at dommen vil bli anket.

  – Å gjennomgå denne rettssaken har vært en stor påkjenning og fått store konsekvenser for mine klienter. De hadde håpet på en rettslig avslutning nå. En ny runde i retten er ikke noe de ønsker å gjennomgå, sier Løvik. (NTB)

 • Nav-dømtes forsvarer: – Dommen vil bli anket

  – Dommen vil bli anket, sier forsvareren til mannen som er dømt til 21 års forvaring for Nav-drapet i Bergen.

  – Dommen vil bli anket. Min klient var psykisk syk og utilregnelig da hendelsen fant sted, sier mannens forsvarer, advokat Morten Grimstad til NTB.

  Hans klient, en 40 år gammel mann, ble mandag dømt til 21 års forvaring for å ha drept Marianne Amundsen og forsøkt å drepe en annen kvinne på Nav Årstad i Bergen.

  – Han reagerte svært negativt da han fikk opplest dommen, sier Grimstad.

  Forsvareren sier at de nå vil bruke tid på å skrive et grundig ankeskriv. (NTB)