NRK Meny
Normal

Naboer: - Nygårdsparken er verre enn noensinne

I kveld skal ungdomspartienes ledere fortelle om sine visjoner for det som ennå er en av Nord-Europas største russcener.

Valmontasje 2013

BARKER SAMMEN: Ungdomspartilederne Paul Joakim Sandøy (Unge Høyre), Sandra Borch (Senterungdommen), Sveinung Rotevatn (Unge Venstre) og Eskil Pedersen (AUF) stiller til debatt på NRK i Bergen i kveld. Blant annet skal de diskutere situasjonen i Nygårdsparken.

Foto: Montasje

Åpenlyst narkosalg, nattestøy og stadig grovere voldskriminalitet. Narkotikamiljøet på Nygårdsparken er blitt betydelig verre enn for bare noen måneder siden, ifølge parkens naboer.

- Situasjonen i og rundt parken har aldri vært så ille som den er nå, sier Svein Ove Bjørnestad, styreleder i Nygårdsparkens venner og beboer i Villaveien.

Sprer utrygghet og frykt

Han forteller at miljøet i øverste del av parken er blitt så brualt at de narkomane sprer seg utover i boligområdene på Høyden i enda større grad enn før.

Demonstrasjon i Nygårdsparken

KREVER TRYGGHET: Beboerne i områdene rundt Nygårdsparken demonstrerte i juni, for å protestere mot et stadig mer brutalt narkotikamiljø. Demonstrasjonen var naboenes svar etter en påstått voldtekt i midten av juni.

Foto: Renold Tennysen Christopher / NRK

- Det er blitt uutholdelig i Villaveien. Ansatte på universitetet forteller meg at de føler seg uttrykke på vei til og fra jobb, sier Bjørnestad.

Nygårdsparken blir et av flere tema under kveldens valgsending på NRK Hordaland. Lederne for de ni ungdomspartiene skal i tillegg til Nygårdsparken diskutere flere dagsaktuelle temaer.

Ungdomsdebatten i Grand Selskapslokaler i samarbeid med Bergen Næringsråd og Studentersamfunnet. Lederne i alle de nasjonale ungdomspartiene kommer.

Sjå debatten direkte no!

Grillfest i Parken

Ti minutter går på Vestlandsrevyen i kveld, mens resten av debatten sendes direkte på nrk.no i sin helhet.

Styrelederen i Nygårdsparkens venner håper ungdomspolitikerne har større visjoner enn sine «voksne» kolleger.

- Vår erfaring er jo at ingen partier er noe bedre enn de andre. Til og med Fremskrittspartiet kommer med harde ord, uten å følge det opp med handling. De har jo til og med arrangert grillfest i et partytelt i Nygårdsparken for de narkomane, og dermed legitimert deres tilstedeværelse der, mener Bjørnestad.

Utelukket å trille barnevogn

I et leserinnlegg i Bergens Tidende 31. august, skriver nabo Siv Skard at hun for et år siden kunne trille barnevogn gjennom øvre del av parken. Nå er dét utelukket.

- Å ringe politiet når man blir vitne til en grov voldshandling er blitt en symbolhandling, for som oftest kommer de ikke, forteller Skard.

En annen skribent forteller at nattestøy, harming på dører og vinduer og narkomane på trappen er en del av hverdagen som beboer på Høyden.

Svein Ove Bjørnestad frykter det verste, og har liten tro på at noe konstruktivt vil skje i Parken i overskuelig fremtid. Selv mener han det er et paradoks at Bergen kommune deler ut gratis sprøyter, samtidig som de narkomane ikke tilbys sprøyterom.

Dermed ender sprøytene opp på bakken i Nygårdsparken, eller på trappene til naboene.

- Situasjonen er helt ute av kontroll. Dette kommer til å ende med at uskyldige personer blir offer for alvorlig kriminalitet. I verste fall vil liv gå tapt på Høyden, sier Bjørnestad.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget