Paven til Greta Thunberg: – Fortsett med jobben du gjør, bare fortsett!

Klimaaktivisten Greta Thunberg (16) var en av få som fikk møte paven personlig i Roma onsdag.

16-åringen hadde fått plass lengst fremme under generalaudiensen på Petersplassen i Roma. I hånda hadde Greta Thunberg et skilt hvor det sto «Bli med på klimastreiken».

Paven har selv vært et talerør for klimakampen og 16-åringen la ikke skjul på at hun så frem til å møte han under et intervju med svenske DN før møtet.

– Han er en av de verdenslederne som virkelig har pratet om klimakrisen. Og han er en av verdens mektigste personer, sa hun til avisen.

Ifølge Thunberg skal paven ha oppfordret henne til å fortsette klimakampen.

– Jeg takket ham for at han kjemper for klimaet. Han svarte med å si; «Fortsett med jobben du gjør, Greta, bare fortsett!.»

Hun håper de sammen kan bidra til å øke bevissthet om klimakrisen, sier hun til avisen.

Greta Thuberg og Paven

Det ble et vellykket lite møte mellom de to klimaforkjemperne.

Foto: Tiziana Fabi / AFP

Talte til europeiske ledere

Tirsdag var den unge aktivisten også på besøk for å tale til ledere ved EU-parlamentet i Brussel. Med tårer i øynene oppfordret hun dem til å vise samme handlekraft når det kom til klima som de gjorde da de lovet å gjenoppbygge Notre-Dame som sto i brann mandag.

– Jeg ønsker at dere får panikk, jeg ønsker at dere handler som om huset deres sto i brann, sa hun.

– Jeg ber dere om å våkne opp og gjøre det som er nødvendig, fortsatte hun.

16-åringen snakket om konsekvensene av klimaendringene for dyreliv og natur. Hun ba politikerne få panikk - og ta ansvar.

16-åringen snakket om konsekvensene av klimaendringene for dyreliv og natur. Hun ba politikerne få panikk - og ta ansvar.

Tar ikke ferie

Den svenske tenåringen innledet i august i fjor en skolestreik utenfor Riksdagshuset i Stockholm med krav om en effektiv klimapolitikk.

Hun har siden streiket hver fredag, og skolestreikene har spredt seg til hundrevis av byer internasjonalt.

Selv om møtet med EU og paven er overstått, blir det ingen påskeferie med det første for den unge aktivisten.

Torsdag skal hun snakke foran det italienske senatet, før hun fredag skal hun streike med italienske skoleelever som har valgt å sluttet seg til klimaoppropet hennes.

– Jeg vet det er ferie, men siden klimakrisen ikke drar på ferie, så gjør ikke vi det heller!, skrev hun under et Instagram-bilde tatt på togstasjonen i Stockholm like før avreise.

SISTE NYTT

Siste nytt