Belgian students claim for urgent measures to combat climate change during a demonstration in central Brussels
Foto: Yves Herman / Reuters

Skolestreik for klimaet

Oppsummert

Barn og ungdom i flere land dropper skolen for å demonstrere og krever sterkere innsats mot klimaendringene. Ungdom i Tyskland, Belgia og Sveits har latt seg inspirere av 16 år gamle Greta Thunberg som streiket i forkant av riksdagsvalget i Sverige.

 • Skolestreik for klimaet i Belgia

  Titusener av elever i Belgia har for fjerde uke på rad demonstrert i gatene fremfor å dra på skolen for å kreve sterkere innsats mot klimaendringene. De vil legge press på politikerne før valg av ny belgisk nasjonalforsamling og nytt EU-parlament.

  Belgian students claim for urgent measures to combat climate change during a demonstration in central Brussels
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Skoleelever demonstrerte mot kull

  I Tyskland og Sveits demonstrerte flere tusen skoleelever mot bruk av brunnkull på fredag. Elevene krevde en større innsats i kampen mot klimaendringer. Protestene er inspirert av den svenske skoleeleven Greta Thunberg som ifjor skreiket for klima.

 • Streiker for miljøet

  Finnmark Natur og Ungdom oppfordrer sine medlemmer og andre til å streike for miljøet på fredag. De melder på sin Facebook-side at de skal samles utenfor rådhuset i Alta klokken 12.15 for å gjøre som svenske Greta Thunberg (15). Hun valgte å gå ut i en skolestreik for å protestere mot dårlig klimapolitikk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no