Skolestreik for klimaet

Oppsummert

Norske ungdommer dropper skolen for å demonstrere og krever sterkere innsats mot klimaendringene. Ungdommene inspireres spesielt av svenske Greta Thunberg (16) som startet protestbølgen i fjor.

 • De voksnes klimastreik

  I dag er det De voksnes klimastreik på Torgallmenningen i Bergen. Dei vaksne streikar for å visa sin støtte til barn og unge sin klimastreik. Demonstrasjonen byrja klokka 13.

  De voksnes klimastreik
  Foto: Sindre Helgheim / NRK
 • Ny nasjonal klimastreik i august

  For å få klima på dagsordenen i høstens lokalvalg, arrangeres en ny nasjonal klimastreik 30. august.Det er Spire, KFUK-KFUM, Changemaker, Natur og Ungdom og Skolestreik Norge som arrangerer klimastreiken.

 • Greta Thunberg får Amnesty-pris

  Klimaaktivisten Greta Thunberg og skoleelevenes protestbevegelse er tildelt Amnestys samvittighetspris for sin kamp for menneskerettigheter. Det kunngjorde Amnesty International fredag. Tildelingen viser til unike «lederskap og mot».

 • – Regjeringa skuffar klimaungdom

  I Stortinget i dag stemte regjeringspartia, Arbeidarpartiet og Senterpartiet mot klimakrava til dei skulestreikande ungdommane. Naturvernforbundet seier dei er skuffa og meiner det ikkje er rart at ungdommar føler politikarane stikk hovudet i sanden.

 • Thunberg utsetter skolegang

  Miljøaktivisten Greta Thunberg (16) tar et friår i stedet for å starte på videregående skole til høsten. Hun vil prioritere sitt klimaengasjement, og har allerede blitt invitert til FNs klimamøte i New York i september, og et klimamøte i Chile.

  Klimademonstrasjon
  Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK
Fredag 22. mars er det varslet at elevene i Oslo står sammen med elever i 2200 byer i 120 land når de krever klimahandling fra politikerne.
Fredag 22. mars er det varslet at elevene i Oslo står sammen med elever i 2200 byer i 120 land når de krever klimahandling fra politikerne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no