Skolestreik for klimaet

Oppsummert

Norske ungdommer dropper skolen for å demonstrere og krever sterkere innsats mot klimaendringene. Ungdommene inspireres spesielt av svenske Greta Thunberg (16) som startet protestbølgen i fjor.

 • Oppfordret paven til klimastreik

  Klimaaktivisten Greta Thunberg (16) møtte i dag pave Frans i Vatikanet. Der ba hun ham om å bli med på ungdommenes klimastreik. – Jeg takket for at han kjemper for klimaet. Så sa han «fortsett Greta, bare fortsett», sier Thunberg til Dagens Nyheter.

  Greta Thunberg og pave Frans
  Foto: VATICAN MEDIA / Reuters
 • Thunberg bed EU-toppane få panikk

  Klimaaktivist Greta Thunberg ba EU-politikarane få panikk og handle i klimasaka, då ho talte i Brüssel tirsdag. Thunberg og Natur og Ungdom er tildelt Fritt Ord-prisen, og Thunberg vil støtte eit søksmål mot oljedrift i Arktis med prispengane.

 • Klimaaktivist møter paven

  Greta Thunberg (16) er invitert til å møte pave Frans onsdag, opplyser Vatikanet til nyhetsbyrået DPA. 16-åringen innledet i fjor skolestreik utenfor Riksdagen med krav om en effektiv klimapolitikk. Streikene har spredt seg til hundrevis av byer.

 • Fritt Ords Pris til Greta Thunberg

  Greta Thunberg og Natur og ungdom får Fritt Ords Pris for skulestreikane for klima. I grunngjevinga står det at prisvinnarane møter motstand av mange slag, og at dei gjer ein stor innsats for vår tids viktigaste debatt. Det melder NTB.

 • Merkel roser tyske elever

  Tysklands forbundskansler Angela Merkel mener elevers klimastreik mot global oppvarming er viktig for å stoppe klimaendringene. Det sa den tyske statsministeren tirsdag i et møte med skoleelever i Berlin.

Fredag 22. mars er det varslet at elevene i Oslo står sammen med elever i 2200 byer i 120 land når de krever klimahandling fra politikerne.
Fredag 22. mars er det varslet at elevene i Oslo står sammen med elever i 2200 byer i 120 land når de krever klimahandling fra politikerne.
Per i Naturvernforbundet er imponert over skoleelevenes innsats for klima og miljø
- Alle bør engasjere seg for klima

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no