Her viser Duterte fingeren til EU

Filippinenes president Rodrigo Duterte svarte på EUs kritikk med en langfinger.

Rodrigo Duterte

Filippinenes president Rodrigo Duterte viser fingeren til EU.

Foto: LEAN DAVAL JR / Reuters

Duterte gikk til valg på å utrydde narkotikatrafikken i landet, og fastslo at 100.000 kriminelle skulle drepes i løpet av de første seks månedene.

Siden han ble innsatt som president i slutten av juni er rundt 3000 mennesker drept, og bare 1000 av dem er drept av politiet, skriver AFP.

Det har fått EU-parlamentet til å reagere. I forrige uke ga parlamentet uttrykk for bekymring etter det som kalles «et ekstraordinært høyt antall drap i forbindelse med politiaksjoner.»

«Duterte må sette en stopper for bølgen av utenrettslige henrettelser og drap, og innlede en umiddelbar etterforskning av disse,» heter det i resolusjonen fra EU-parlamentet.

«Fuck you»

Onsdag holdt Duterte en pressekonferanse i hjembyen Davao, der han svarte med en tirade mot EU.

– Jeg sier til dem: «Fuck you.» Dere gjør det for å bøte på deres egne synder, sa han med en finger i været.

Duterte kalte parlamentets medlemmer hyklere fordi forfedrene deres drepte tusenvis av mennesker, og trakk spesielt frem Frankrike og Storbritannia.

– De opphøyer seg selv for å døyve sin egen skyldfølelse. Men hvem har jeg drept? Dersom det er sant, 1700. Men hvem er de? Kriminelle. Og dere kaller det folkemord. Nå har EU frekkheten til å fordømme meg. Så jeg gjentar: «Fuck you,» sa Duterte.

Duterte har tidligere lovet medaljer til alle som dreper en narkolanger, og truet nylig med å partere og spise medlemmer av Abu Sayyaf-geriljaen.

I dag lovet han igjen å beskytte politibetjenter og soldater fra straffeforfølgelse.

– Hvis dere massakrerer hundre, og det også er hundre av dere, vil dere alle bli benådet. Dere vil få alle rettigheter tilbake, og en forfremmelse på kjøpet, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt