Militssoldat: – Duterte matet kriminell til krokodiller

En tidligere militssoldat har forklart i senatet at president Rodrigo Duterte i sin tid som ordfører beordret medlemmer av en dødsskvadron til å drepe kriminelle.

PHILIPPINES-US-DIPLOMACY-CRIME-RIGHTS-MILITARY
Foto: TED ALJIBE / Afp

57 år gamle Edgar Matobato fortalte under senatshøringen at han hadde hørt Duterte gi ordre om drap og innrømmet at han selv hadde vært med på bortføringer og dødelige angrep.

Drepte kriminelle

– Vår jobb var å drepe kriminelle, narkolangere, voldtektsforbrytere og tyver, fortalte Motobato under høringen, ifølge AP.

En mann skal ha blitt matet til krokodiller i byen Davao i 2007.

Også politiske motstandere skal ha blitt utsatt for mafialignende angrep som til sammen kostet rundt 1.000 mennesker livet. Ifølge Motobato ble også motstandere av Dutertes sønn drept, begravet i umerkede graver eller dumpet i sjøen.

Avviser påstandene

Senatshøringen ble en kort periode stanset slik at senatorene kunne diskutere hvordan de skulle ivareta Motobatos sikkerhet etter uttalelsene.

Presidentens talsmann, Martin Andanar, avviste påstandene, og viser til at undersøkelser fra Dutertes tid som ordfører i Davao ikke har ført noe sted på grunn av mangel på bevis.

Det kom heller ingen umiddelbar reaksjon fra Duterte, som har nektet enhver innblanding i utenomrettslige drap i løpet av hans lange periode som ordfører i Davao og etter at han ble valgt til president i juni i år.

PHILIPPINES-CRIME-DRUGS-DUTERTE

En mann som var mistenkt for å være narkolanger ble skutt og drept i Manila onsdag.

Foto: NOEL CELIS / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt