NRK Meny
Normal

«Alle» vil hylle Jacko med TV-show

Snart finnes det ikke et TV-show i USA som ikke planlegger en egen Michael Jackson-hyllest.

Folk står i lang kø utenfor Apollo Theater i New York
Foto: STAN HONDA / AFP

Kristian Aanensen
Foto: NRK

Først ute var BET Awards som hev seg rundt og la om hele sin prisutdeling på søndag, etter at det fredag ble kjent at Michael Jackson var død.

Det som kunne krype og gå av afroamerikanske underholdningsartister møtte opp og hyllet Jackson. Pappa Joe og søster Janet stilte opp og takket for oppmerksomheten og støtten. Men dette later bare til å være begynnelsen.

Egne Jackson-sendinger

Nå lanserer nemlig talentkonkurransen «So You Think You Can Dance» en egen Michael Jackson-sending.

Det er sanger og dommer i showet Paula Abdul som står bak, og det jobbes nå med å få lov til å bruke Jacksons sanger, informeres det fra Fox-nettverket som sender showet.

Sharpton leder show på Apollo

Joe Jackson og Al Sharpton

Al Sharpton er blitt en talsperson for familien Jackson.

Foto: Charles Dharapak / AP

Og i New York skal pastor Al Sharpton lede en seks timer lang hyllest av livet til Michael Jackson på Apollo Theater . En scene Jackson selv stod på da han var ni år gammel.

Folk vil bli sluppet inn i puljer på 600 og 600 fra klokken 14 til klokken 20 tirsdag, og de vil få muligheten til å se en film som hyller Jacksons liv og musikk. Og folk har stått i timevis for å hylle stjernen.

– Jeg er her for å feire livet til Michael Jackson, og dette vil jeg ikke gå glipp av, sier Greg Packer til CNN i køen timer før dørene åpnes inn til den berømte scenen.

Hvert tiår har sin stjerne

I tillegg til hyllesten på TV og scenen, er avisene her borte er hver dag fulle av mer eller mindre kjente personer som ønsker å skrive om hvordan Jackson inspirerte dem.

Og i dag er intet unntak, i Los Angeles Times i dag skriver den legendariske produsenten Quincy Jones om sitt møte og samarbeid med Jackson.

– Hvert tiår har sin stjerne. På 40-tallet hadde vi Frank Sinatra, 50-tallet hadde Elvis, Beatles herjet på 60-tallet, mens Elton John og Steve Wonder satt farge på 70-tallet, men 80-tallet tilhørte Michael Jackson, skriver Jones.

Vi eide 80-tallet

Quincy Jones, produsent

Spilles overalt, hele tiden

Og det er ikke bare TV-show og eldre menn som hedrer Jackson. Amerikanske radioer fylles nå med «Thriller», «Billie Jean», «Beat It» og «Rock With It».

Tre dager før Jacksons død ble hans tittelspor på «Thriller» spilt til sammen 22 ganger på amerikanske radio-stasjoner, satellitt-kanaler og kabel-nettverk. På lørdag hadde dette tallet kommet opp i over 3500, ifølge Nielsen BDS, som registrerer hvilke sanger som spilles på den amerikanske eteren.

Åtte av Jacksons sanger ble spilt over 2000 ganger fra torsdag til lørdag, og aller mest populær er hans monsterhit «Billie Jean». Hele 3916 ganger ble sangen fra « Thriller »-albumet spilt på tre dager. Til sammen ble sanger fra det legendariske albumet blitt spilt over 13000 ganger fra torsdag til lørdag.

Alle disse Jackson-hyllestene kan bety klingende mynt i en visstnok bunnskrapt Jacko-kiste.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt