- Sorry, we’re sold out

Mens hele Los Angeles mer eller mindre er utsolgt for Michael Jackson-plater, så finnes det mer enn nok plakater, buttons og T-skjorter med Jacksons ansikt på i englenes by.

Ray Ricky Rivera i platebutikken Amoeba

Ray Ricky Rivera i platebutikken Amoeba er snart utsolgt for alt av Michael Jackson.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Kristian Aanensen
Foto: NRK

Det er lange køer foran Grauman's Chinese Theatre på Hollywood Boulevard, men de skal ikke på kino. Menneskene, som raskt blir ledet fremover i køen av bryske amerikanske sikkerhetsvakter, skal først se, så ta bilde av seg selv ved siden av blomsterhaugen som skjuler Michael Jacksons stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Selger hjemmelagde buttons

Michael Jacksons stjerne på Hollywood Walk of Fame er dekket med blomster.

Michael Jacksons stjerne på Hollywood Walk of Fame er dekket med blomster.

Foto: Kristian Aanensen / NRK
En Michael Jackson imitator i Los Angeles

En Michael Jackson imitator på Hollywood Boulevard.

Foto: Kristian Aanensen / NRK
Cynthia selger sine egne Michael Jackson buttons

Cynthia selger sine egne Michael Jackson buttons.

Foto: Kristian Aanensen / NRK
Ladywautausa Khezam

Ladywautausa Khezam selger bilder hun selv har tatt av kjendiser på gata.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

– Jeg og moren min har stått her nå i 20 minutter, og vi har enda et stykke igjen, forteller Celina som har med seg en enslig rose til sitt og morens store idol.

– Han har vært mitt idol siden jeg var rundt tre, forteller Erika litt lenger bak i køen, som har tatt seg tid til å lage en egen T-skjorte for å hylle sitt danse-forbilde.

På motsatt side av Grauman's står Cynthia og selger hjemmelagde buttons til ivrige turister som ønsker et minne av superstjernen.

– Jeg stod her i 12 timer i går, og salget har gått veldig bra i dag også, forteller Cynthia til NRK før hun fortsetter å rope ut sine salgssalgsord om tre for prisen av to til de mange hundre turistene som har samlet seg rundt stjernen på Walk of Fame.

– De vil heller se meg synge

Litt lengre bort på Hollywood Boulevard står en av gateselgerveteranene, Ladywautausa Khezam. Hun har stått her lenge.

– Salget går litt tregt i dag, det ser ut som om folk heller vil se meg synge og danse enn å kjøpe Michael Jackson-fotorafiene mine, sier hun med et smil før hun må skru ned lyden på bilstereoen sin for i det hele tatt å kunne høre.

Ikke så langt fra der Khezam forsøker å selge sine selvknipsete kjendisfotografier ligger en av Hollywoods største plate-sjapper, og de har et annet problem.

Utsolgt for Jackson på en time

– Vi er nesten utsolgt for alt av Michael Jackson for øyeblikket. Jeg fant noe på lager tidligere i dag, men jeg har aldri opplevd noe lignede før, sier Roy Ricky Rivera som jobber for Amoeba , en av de aller største musikkbutikkene i Los Angeles.

– Da Michael Jackson døde på torsdag, var vi utsolgt for alt i løpet av en time. Vi hadde ingen CDer, kassetter eller plakater, alt forsvant med en gang, sier Rivera, som håper på nye forsyninger snart.

Farah Fawcetts stjerne på Walk of Fame

Ikke alle har glemt at Farah Fawcett også døde på torsdag.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Gode tider for blomsterselgere

Og man kan forstå hvorfor, for langs store deler Hollywood Boulevard rusler turister og fans med T-skjorter og blomster, om de skal legge dem ned ved stjernen eller ta de med seg hjem er vanskelig å si, men blomstersalget går i hvert fall bra i Hollywood om dagen.

– Vi selger mer blomster til folk som går forbi nå enn tidligere. De sier de ønsker å legge dem på stjernen til Michael Jackson, forteller Oscar som sammen med faren sin har solgt blomster langs Hollywood Boulevard i årevis.

Det later dermed til at den enes død er en annens brød i Hollywood om dagen, kanskje bortsett fra Elvis-imitatoren utenfor Madame Tussaud's som havnet helt i skyggen av en annen konge i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt