NRK Meny
Normal

Hyllet sønnen på den røde løperen

Joe Jackson hyllet sin sønn på søndagens BET-awards i Los Angeles, men ikke uten reaksjoner.

Video nsps_upload_2009_6_29_9_2_16_573.jpg

Joe Jackson ankommer BET-Awards i Los Angeles.

Kristian Aanensen
Foto: NRK

Under søndagens show i Los Angeles, som i sin helhet var viet Michael Jackson, var alt som kunne krype og gå av afroamerikanske underholdningsartister, men det var Joe Jackson alle ville snakke med.

Vil kreve fullt foreldreansvar

– Det har vært en veldig tøff tid, vi har mistet en av verdens største stjerner og vår sønn. Jeg har kommet hit for å hylle min sønn og vil at hans arv skal leve videre, sa Michael Jacksons far, Joe Jackson på den røde løperen før showet natt til mandag.

– Familien ønsker å takke hele verden for alt de hadde gjort for oss, og Michael takker dere alle. Familien ønsker nå fullt foreldreansvar for Michaels tre barn, og vi vil forvalte hans arv på en forsvarlig måte, sa en representant for familien i en uttalelse til CNN , før Joe Jackson bekreftet at familien har vært kritiske til Michaels omgangskrets den siste tiden.

Reagerte på egenreklame

– Vi har vært bekymret for de som var rundt han den siste tiden, men ønsker ikke si noe mer om dette, sa pappa Jackson før showet, som ikke ønsket å fortelle noe mer om når begravelsen ville finne sted.

Advokaten til Michael Jacksons lege avviste tidligere på søndagen meldinger om at legen hadde gitt popstjernen en sprøyte med kraftig smertestillende medisin kort før han døde.

Det var ikke Demerol, ikke OxyContin, sa doktor Conrad Murrays advokat, Edward Chernoff, søndag om ryktene om at legen ga Jackson er sprøyte en times tid før hjertet hans stanset.

Men flere har i ettertid reagert på pappa Jacksons valgte under sitt intervju med CNN før showet å promotere sitt eget nye plateselskap.

Usmakelig tidspunkt for egenreklame har mange amerikanske TV-synsere ment om Joe Jacksons utspill.

Video nsps_upload_2009_6_29_10_39_50_576.jpg

Heile BET Aeards-festen vart ei stor hylling av Michael Jackson.

– Han er grunnen til at Obama er president

Flere av de aller største amerikanske stjernene var tilstede søndag kveld, og Alecia Keys var en av de mange som hadde møtt opp for å hylle og ta i mot priser under nattens utdeling.

– Han er en av de største og jeg er stolt av å være afroamerikansk i dag, sa Keys før showet, og hun fikk støtte av rap-stjernen P-Diddy.

– Han er en av grunnene til at Barack Obama er president, og vi må bruke denne anledningen til å hylle en av våre aller største, sa Sean ”Diddy” Combs til CNN før showet startet.

Skuespiller Jamie Foxx åpnet showet med sin egen versjon av ”Beat It” iført Jacksons klær fra "Billie Jean"-videoen, og avsluttet det hele med en litt mindre grasiøs versjon av Michael Jacksons signaturdans; Moonwalk.

Prisutdelingen til Beyonce og T.I., som fikk fem nominasjoner hver, ble nærmest et sideshow.

Jamie Foxx fremfører "Beat It" under søndagens BET Awards.

Jamie Foxx fremfører 'Beat It' under søndagens BET Awards.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt