– Utlending banket til døde i Kairo

En person skal være banket til døde på Tahrir-plassen i Kairo torsdag ettermiddag. Ti mennesker er drept siden sammenstøtene startet onsdag.

Sammenstøt i Kairo, Egypt

Regimemotstandere slåss mot Mubaraks tilhengere på Tahrir-plassen i Kairo.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

Det melder nyhetsbyrået AFP, som siterer medisinsk personell og vitner. Det er foreløpig usikkert hvilket land vedkommende er fra.

Ytterligere fire personer skal ha blitt drept torsdag. Dermed har ti mennesker mistet livet siden volden brøt ut på Tahrir-plassen onsdag.

Samtidig skal et stort kjøpesenter i en av Kairos forstader stå i brann. Kundene som var i bygningene måtte knuse vinduer for å komme seg ut, sier vitner ifølge AFP.

Tidligere i dag ble det meldt om intens skyting ved Tahrir-plassen, da tilhengere av president Hosni Mubarak og regimemotstandere støtte sammen for andre dag på rad.

Følg saken: Siste nytt fra Egypt

Jager journalister

Hosni Mubarak taler

Hosni Mubarak opplyser at han ikke stiller til gjenvalg.

Foto: - / Afp

Tahrir-plassen har vært demonstrantenes hovedbase i den egyptiske hovedstaden. Onsdag kom flere hundre mennesker til skade, og minst fem ble drept .

Tilhengere av Mubarak har også stormet flere hoteller i Kairo, og jaget bort utenlandske journaliste. En svensk journalist skal være tatt til fange.

NRKs utsendte var blant flere journalister som ble truet og angrepet onsdag.

Les også: Svenske journalister truet i Egypt

Mubarak opplyste tirsdag at han ikke stiller til gjenvalg .

SISTE NYTT

Siste nytt