Volden fortsetter i Kairo - opposisjonen nekter å gi seg

Den egyptiske hæren har i morgentimene fredag lovet å ikke skyte mot demonstrantene. Det skal være flere soldater i gatene i Kairo enn det har vært noen gang tidligere denne uken.

Video d02ecb60-8768-487a-84fd-01dc353ec691.jpg

Sammenstøtene i Kairo fortsetter torsdag kveld. Reporter: Berit Rekaa. Fra Dagsrevyens 21-sending.

Tilhengere og motstandere av president Hosni Mubarak trosset portforbudet i går kveld og barket sammen i sentrum av byen. Opposisjonen varsler nye protester i dag og avviser regjeringens forsøk på dialog.

 • Natt til fredag har Egypt og USA drøftet en mulig avgang for Mubarak, fulgt av en overgangsregjering som skal ledes av visepresident Omar Suleiman
 • Sent torsdag kveld sa Mubarak i et intervju med ABC News at han ønsker å trekke seg.
 • Torsdag ettermiddag var det fortsatt sammenstøt med steinkasting, og skyter skudd for å skille demonstrantene.
 • Mubarak-tilhengere stormer hoteller i Kairo.
 • Torsdag var situasjonen ikke like anspent som under gatekampene onsdag.
 • Visepresident Omar Suleiman inviterer Det muslimske brorskap til dialog.
 • Sent torsdag avvsier brorskapet Suleimans invitasjon. Det muslimske brorskap lenge gjort det klart at Mubarak må gå før de vil forhandle.
 • Hæren begynte torsdag å sette opp en nøytral sone mellom gruppene av demonstranter, men pro Mubarak-demonstranter brøt barrieren.
 • Fem mennesker er drept i kampene onsdag og natt til torsdag, de fleste av steinkasting og angrep med metallstenger og køller, ifølge Egypts helseminister.
 • Ytterligere fem personer er drept torsdag, ifølge leger.
 • 1500 personer ble skadd, sier helsemyndigheter ifølge Sky News. Tidligere ble det opplyst at 836 var tatt til sykehus.
 • Flere journalister mener hæren gjorde lite for å gripe inn i kampene. Hæren nekter for at de hadde en rolle i å organisere demonstranter.
 • Også myndighetene avviser at de regisserte sammenstøtene, til tross for beskyldninger om at de var planlagt.
 • Egyptiske myndigheter avviser også at de regisserte vil granske sammenstøtene. Statsministeren skal ha unnskyldt urolighetene.
 • Rundt 300 personer er drept i demonstrasjonene i Egypt så langt, ifølge Al Jazeera.
 • Uroen i regionen fortsetter. I dag demonstrerer minst 20.000 i Jemens hovedstad Sanaa.
 • Grafikk om situasjonen i Egypt: Dette har hendt til nå.

Hendelsene minutt for minutt:

Egypts statsminister Ahmed Shafiq

Demonstrantene vil ikke oppnå noe mer ved å forbli på Tahrir-plassen, sier Egypts statsminister

Foto: AL-MASRIYA TV / Afp

00.55: – Egypts regjering har ansvaret for å sikre at fredelige demonstrasjoner ikke utarter i voldelig retning, sier USAs visepresident Joe Biden.

Visepresidenten tok torsdag kveld kontakt med sin egyptiske kollega Omar Suleiman og gjentok at Hosni Mubaraks regime straks må starte arbeidet med å tilrettelegge for et maktskifte, skriver nyhetsbyrået Reuters.

00.39: En av grunnleggerne av Islamsk hellig krig (Jihad) i Egypt, Sarwat Salah Shehata, oppfordrer demonstrantene til å fortsette kampen mot faraoen Mubarak og hans råtne parti. Shehata hyller i en kunngjøring postet på internett de regimekritiske demonstrantene for modig å stå opp mot tyranniet, melder NTB.

22.57: Egypts statsminister Ahmed Shafiq ber landets innenriksminister om å ikke gripe inn i fredelige demonstrasjoner som er planlagt fredag.

21.50: USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømmer angrepene på utenlandske journalister, og ber president Hosni Mubarak om å innlede samtalene rundt en politisk overgang umiddelbart.

FN-sjef Ban Ki-moon krever også at angrepene på utenlandske journalister må opphøre umiddelbart.

21.30: Den svenske journalisten som ble meldt savnet tidligere torsdag er alvorlig såret, og ligger på sykehus i Kairo, melder SVT. Han skal være operert for knivskader.

21:19: Egyptisk politi har arrestert sju ungdommer, som er med å organisere protestene i Kairo, like etter at de besøkte Mohamed ElBaradei. Det sier familiene deres.

21:05: NRKs korrespondent i Kairo, Sidsel Wold, sier det er fremdeles gatekamper i Kairo, men at det roer seg litt før det tar seg opp igjen i natt.

– Det har vært veldig voldelig de siste nettene, så vi får se hvordan det går nå, sier Wold på telefon fra Kairo.

20:35: Egypts president Hosni Mubarak sier han ønsker å trekke seg, men at han frykter kaos når han går.

Jeg er veldig lei meg. Jeg ønsker ikke å se at det egyptiske folk slåss med hverandre, sier Mubarak i et intervjue med ABC News.

– Nå er jeg lei. Etter 62 år i offentlig tjeneste, har heg fått nok. Jeg vil trekke meg, sa Mubarak i intervjuet.

20:09: Det muslimske brorskap avviser regjeringens foreslåtte dialogmøte. Brorskapet avviser kategorisk invitasjonen.

19:00: NRKs korrespondent Sidsel Wold rapporterer på Skype fra Kairo. Hun sier det er underlig å se at hæren ikke griper inn.

– Dette må være en del av regimets politikk - å få dette til å se ut som et kraftig opprør. Egyptiske medier skriver at det er vestlige folk som står bak opprøret, og at det kan være israelske agenter, sier Wold.

Hun sier at mobben i Kairo er ute etter journalister fordi de tror vi er med på å destabilisere landet.

Video Sidsel Wold på Skype fra Kairo

Sidsel Wold på Skype fra Kairo torsdag kveld.

18:40: Opposisjonen oppfordrer til nye protester fredag, melder TV-kanalen AL Jazeera. De krever fortsatt Mubaraks avgang. Sammenstøttene fortsetter i Kairo torsdag kveld. Det høres skuddsalver i gatene.

18:25: Visepresident Omar Suleieman sier han ikke liker andre lands innblanding i Egypts interne forhold.

– Innblanding er rare, uakseptable og vi vil ikke tillate det, sa han i et intervjue med egyptisk TV.

17:55: Ti mennesker har mistet livet i de voldelige sammenstøtene i sentrum av Kairo, ifølge leger. Sayyid Hussein, som er lege ved et provisorisk sykehus i Kairo sentrum, sier de har registrert 10 døde.

17:50: Visepresident Omar Suleiman sier til egyptisk TV at det vil bli avholdt valg i august eller september. Han sier også at regjeringen vil holde dialogmøter med alle opposisjonspartiene i Egypt.

17:45: Åtte personer har mistet livet siden volden brøt ut på Tahrir-plassen onsdag, ifølge myndighetene.

17:36: Visepresident Suleiman inviterer Det muslimske brorskap til dialog. Han kom med invitasjonen i et intervju med statlige medier.

17:25: En reporter for Sveriges Television skal være tatt til fange, melder SVT. Bert Sundström dekker opprøret for SVT. Sundström befant seg enten inne på eller like ved hotellet sitt da SVT forsøkte å kontakte ham for å gjøre et telefonintervju.

– Da vi ringte telefonen hans, var det en arabisk stemme som svarte og på en truende måte sa at vår medarbeider er tatt av militæret. I praksis sier han at vi ikke har noe der å gjøre, forteller Carlsson.

17:20: Det er ventet at visepresident Omar Suleiman vil komme med en kunngjøring på egyptisk TV klokken 17.30 (norsk tid).

16:43: Angela Merkel og Jose Zapatero krever en rask og fredelig demokratisk overgang i Egypt. Også Russlands president Dmitry Medvedev uttrykker et ønske om en snarlig fredelig løsning på

16:32: Helsepersonell melder at en utenlandsk statsborger er banket til døde ved Tahrir-plassen. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet eller hvilket kjønn personen har. Det er heller ikke kjent om det er en journalist eller ikke.

16:17: Hypermarked i Sheikh Zayed-forstaden til Kairo står i brann, melder AFP.

16:02: Al Arabiya TV melder at Mubarak-tilhengere stormer hoteller i Kairo, og at de jager utenlandske journalister.

15:57: Egypts visepresident, Omar Suleiman, vil om kort tid komme med en viktig kunngjøring, melder statlige medier. Suleiman sier at verken Hosni Mubarak ,eller hans sønn Gamal, vil stille til valget i september.

15:47: Sigurd Falkenberg Mikkelsen, som befinner seg på Hilton Ramses-hotellet like med Oktober-broen over Nilen, betegner situasjonen som revansjens time.

– Nå er det Mubarak-motstanderne som har overtaket. De har drevet Mubarak-tilhengerne tilbake, og har tatt over broen, sier Falkenberg Mikkelsen på telefon fra hotellet.

Han forteller at i front står en en ung kvinne som er så rasende at hun må holdes tilbake.

– Det er steinkasting begge veier. Ingen bruker noen form for beskytelse, sier Falkenberg Mikkelsen.

15:31: Egypts statsadvokat sier flere ministre og tjenestemenn, blant dem tidligere innenriksminister Habib al-Adly, har fått reiseforbud og at bankkontoene deres er frosset grunnet en granskning. al-Adly granskes grunnet mangelen på politi i gatene under de voldsomme protestene i landet, ifølge Egypts statsminister, melder AFP og Reuters.

Demonstranter kaster stein i Kairo

Bilder fra torsdagens opptøyer i Kairo.

15:14: USAs president Barack Obama sier han og amerikanere ber for bedre tider i Egypt, og at innbyggerne vil nå sine mål om mer frihet vern av menneskerettighetene.

15:07: Demonstrantene vil ikke oppnå noe mer ved å forbli på Tahrir-plassen, sier Egypts statsminister Ahmed Shafiq.

En regimekritisk demonstrant etter å ha blitt brent ved Tahrir-plassen

En regimekritisk demonstrant etter å ha blitt brent ved Tahrir-plassen.

Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

15:04: Det er fortsatt sammenstøt med steinkasting i sentrum av Kairo, men ingenting i dag har så langt vært like alvorlig som gatekampene i går. Hæren skyter skudd for å skille demonstrantene, konstarerer Al Jazeera.

15:01: Regjeringen har ikke nok politifolk til å sørge for sikkerheten mens de voldelige sammenstøtene pågår mellom demonstranter, sier Egypts statsminister Ahmed Shafik ifølge AFP.

15:00: To reportere fra Al Jazeera ble angrepet da de var på vei fra flyplassen til sentrum av Kairo, ifølge TV-kanalen.

(Saken fortsetter under bildet)

Egyptiske soldate holder tilbake en pro Mubarak-støttespiller

Egyptiske soldate holder tilbake en pro Mubarak-støttespiller.

Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

14:47: Telekomselskapet Vodafone sier den egyptiske regjeringen har tvunget dem til å sende positive meldinger om regimet.

14:40: Reporter Kadafi Zaman og fotograf Aage Aune fra norske TV 2 ble torsdag angrepet etter å ha vært på Tahrir-plassen for å gjøre opptak, melder TV 2.

14:26: USAs utenriksdepartement fordømmer det de kaller regisserte angrep for å true journalister som dekker demonstrasjonene i Egypt, melder talsperson P.J. Crowley i en Twitter-melding.

14:17: Egypts regimekritiske og pro-demokratiske ungdomsgrupper avviser et tilbud fra statsminister Ahmed Shafik om samtaler. De krever at president Mubarak går av først.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen

– Det er en ekstremt hissig stemning her nå, sier NRK-journalist Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Foto: NRK

14:04: – Det er en ekstremt hissig stemning her nå. Demonstranter fra begge leirer står ved et motorveikompleks like utenfor Tahrir-plassen og kaster stein mot hverandre. Jeg så akkurat en demonstrant som havnet i feil leir. Han holdt på å bli lynsjet, men ble reddet av tre soldater, forteller NRK-journalist Sigurd Falkenberg Mikkelsen, som er like ved Tahrir-plassen.

13:49: Egypts statsminister Ahmed Shafiq er klar til å snakke med demonstrantene på Tahrir-plassen, melder det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA, ifølge AFP.

13:37: Skyting ved Tahrir-plassen, melder flere journalister på stedet, deriblant NRKs Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

13:35: Soldater har begynt å anholde journalister, melder Sky News. Flere journalister ble angrepet i går. Det er uklart om det er ekte soldater fra hæren, eller om de er sikkerhetspoliti i hæruniformer.

(Saken fortsetter under bildet)

Hæren stanser en gruppe pro Mubarak-demonstranter

Hæren blokkerer en veibro like ved Tahrir-plassen, for å hindre pro Mubarak-demonstranter fra å nå frem til de regimekritiske demonstrantene på selve plassen. NRKs Sigurd Falkenberg Mikkelsen står like ved motorveikomplekset.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

13:26: FNs generalsekretær Ban Ki-moon maner igjen til beherskelse i Egypt, og er bekymret for den økende volden, melder Reuters.

Demonstranter bærer sekker med stein til sammenstøtene

Regimekritiske demonstranter bærer sekker med stein til sammenstøtene.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

13:10: Egypts statsminister Ahmed Shafiq skal holde en direktesendt pressekonferanse om kort tid, melder Sky News.

12:50: En mobb med pro Mubarak-demonstranter er ved hotellet der det bor flere internasjonale journalister, ved Tahrir-plassen. Demonstrantene er hissige og forsøker å ta kamerautstyr, ifølge NRKs journalist Sigurd Falkenberg Mikkelsen, som er på stedet.

12:37: Både AFP og Reuters bekrefter at stridsvogner fra hæren presser Mubarak-tilhengere vekk fra å nå de regimekritiske demonstrantene på Tahrir-plassen. Al Jazeera har meldt dette tidligere.

(Saken fortsetter under bildet)

Egyptiske soldater står på linje foran regimekritiske demonstranter ved Tahrir-plassen

Egyptiske soldater står på linje foran regimekritiske demonstranter ved Tahrir-plassen.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

12:33: Børsen i Egypt vil ha åpent i tre timer, fremfor fire som vanlig, når den gjenåpner i neste uke. Det sier børsens styreformann til Reuters.

Egyptiske soldater forsøker å stoppe regjeringsvennlige demonstranter

gyptiske soldater forsøker å stoppe regjeringsvennlige demonstranter.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

12:21: Stridsvogner fra hæren presser pro Mubarak-demonstranter vekk fra Tahrir-plassen, melder Al Jazeera.

11:45: Soldatene er utstasjonert ved den ene inngangen til Tahrir-plassen, melder Al Jazeera.

11:40: Hæren forsøker ikke å skille demonstrantene. Området kan bli en del av byen som er under beleiring, sier Al Jazeera-reporter.

(Saken fortsetter under videoen)

Video Steinkasting Kairo

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Steinkasting i Kairo.

11:11: Et Hizbollah-medlem som er dømt i Egypt for å ha planlagt angrep, har rømt fra fengsel. Det sier egyptiske sikkerhetsstyrker ifølge Reuters.

Demonstranter under sammenstøt på Tahrir-plassen

Det har torsdag igjen vært spredte sammenstøt mellom Mubarak-tilhengere og -motstandere.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

11:09:

Syv personer ble drept i sammenstøtene, ifølge leger, melder Al Jazeera. Det er tidligere meldt om fem drepte.

11:00: Pro Mubarak-demonstrantene kaster steiner på de regimekritiske demonstrantene.

10:54: Pro Mubarak-demonstranter har brutt gjennom hærens buffersone i Kairo, melder AFP.

10:51: Opposisjonens paraplyorganisasjon NCC, hvor Mohamed ElBaradei og Det muslimske brorskap inngår, avviser en invitasjon til samtaler fra statsministeren, og krever at president Mubarak går av først, melder Reuters.

10:48: Egypts statsminister sier at dialogen med opposisjonen skal inkluderer demonstranter på Tahrir-plassen, melder statlig egyptisk TV ifølge AFP.

10:46: Arrangørene av protestaksjonen mot den egyptiske regjeringen sier de har fanget 120 personer med ID som knytter dem til enten sikkerhetspoliti eller regjeringspartiet. De fleste skal ha blitt tatt mens de angrep motdemonstranter.

(Saken fortsetter under bildet)

Politimann blir slått og anholdt av demonstranter

Denne politimannen ble slått og anholdt av regimekritiske demonstranter.

Foto: MARCO LONGARI / Afp

10:32: Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania ber om «umiddelbar politisk maktoverføring» for å stoppe den voldelige uroen i Egypt, melder AFP.

10:31: Egyptiske myndigheter vil granske sammenstøtene i Kairo, melder statlig TV ifølge AFP.

10:30: Egypts statsminister Ahmed Shafiq har unnskyldt sammenstøtene på Tahrir-plassen. Han vurderer å la medier komme til plassen, melder Al Jazeera.

10:19: Egyptiske soldater har skilt støttespillere og tilhengere av president Mubarak. Infanterisoldater er utplassert i en nøytral buffersone på vel 80 meter i et forsøk på å stanse volden mellom gruppene. Dette er første gang hæren ser ut til å vise handlekraft i å stanse volden, ifølge Reuters.

(Saken fortsetter under videoen)

Video Demonstrasjoner i Kairo torsdag

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Demonstrasjoner i Kairo torsdag.

10:19: Egypts hær nekter for at den hadde en rolle i å mobilisere støttespillere for Egypts president Hosni Mubarak, melder Reuters. Hæren sier de vil etterforske hvem som sto bak volden på Tahrir-plassen.

10:18: EU ber Egypt om å stille voldsutøverne i demonstrasjonene for retten.

10:18: Demokratiforkjempere i Kairo oppfordrer internasjonale medier til å fortsette å rapportere fra landet, ifølge Al Jazeera.

10:16: Demonstranter er på vei til Tahrir-plassen med mat og medisinsk utstyr. Regimekritiske demonstranter har satt opp barrikader på plassen for å hindre pro-Mubarak-demonstranter i å komme dit, melder Al Jazeera.

10:07: Egypts visepresident Omar Suleiman har startet en dialog med politiske partier og nasjonale styrker, ifølge egyptisk statlig TV.

(Saken fortsetter under bildet)

Regimekritiske demonstranter (nederst) på Tahrir-plassen torsdag

Regimekritiske demonstranter (nederst) på Tahrir-plassen torsdag.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

09:49: Det er noen kamper, men det er langt mer spredt enn tidligere, ifølge Al Jazeera-reporter.

09:38: Regimekritiske demonstranter begynte å banke opp en pro-Mubarak-demonstrant på Tahrir-plassen, men ble stoppet av meddemonstranter.

09:34: Demonstranter som støtter president Mubarak, og som har kniver og køller, beveger seg i retning av Tahrir-plassen, sier et vitne til Reuters. Demonstrantene er på vei fra Giza-distriktet på den andre siden av Nilen.

09:33 – Hvis vi er villige til å dø for dette, tror jeg ikke vi kan bli slått, sier egpytisk opposisjonsakvitivist på Tahrir-plassen til Al Jazeera.

(Saken fortsetter under bildet)

Tahrir-plassen torsdag morgen

Tilsynelatende rolig på Tahrir-plassen torsdag morgen.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

09:24: Det muslimske brorskapet krever at president Mubaraks regime må gå av, og at det dannes en nasjonal samlingsregjering, melder Reuters. Brorskapet er Egypts største organiserte opposisjonsgruppe.

09:03: Egyptisk avis kaller gårsdagens sammenstøt «en massakre», og skriver at 1500 mennesker ble skadd, sier egyptisk journalist til Al Jazeera.

09:00: Det ser relativt rolig ut på Tahrir-plassen, melder TV-kanalen Al Jazeera. Stridsvogner står på broen inn mot plassen. Hæren har ikke grepet inn i gatekampene i natt, men de følger tilsynelatende nøye med. Demonstranter som går mot president Mubarak sier de akter å bli på plassen.

(Saken fortsetter under videoen)

Video Sidsel Wold rapporterer fra Kairo 09.00 torsdag 03.02.2011

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Sidsel Wold rapporterer fra Kairo klokken 09 torsdag.

08:00: NRKs Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold: – Jeg ser nå at flere stridsvogner begynne å røre på seg. Til nå har soldatene og hæren vært veldig passive. Det har vært veldig spesielt å se det, når det pågår nærmest et gateslag i nærheten. Det har også kommet flere soldater her: Jeg ser en liten gruppe på 21 soldater. Om det er vaktsktifte, eller om de skal mer aktivit inn på plassen, vet jeg ikke.

07:48: Fem mennesker ble drept i sammenstøtene på Tahrir-plassen, sier Egypts helseminister til Reuters. 836 mennesker ble tatt til sykehus med skader, 86 er fortsatt innlagt. De fleste som ble drept, døde av steinkasting og angrep med metallstenger og køller.

06:52: Egypts hær har arrestert folk etter sammenstøtene, melder TV-kanalen Al Arabiya, som ikke oppgir et konkret tall.

Arrestert pro-Mubarak-demonstrant

En av demonstrantene som støtter president Hosni Mubarak som er pågrepet av politiet.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

06:30: NRKs Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold: – Det var skyting fra mange steder rundt denne plassen. Det var både lettere våpen og tyngre våpen. Jeg vet ikke hvem som skjøt, men det mest påfallende nå er at soldatene er de som er mest avslappede. De bare henger rundt omkring, mens folk kjemper mot hverandre bare hundre meter unna. Jeg så i natt, under de verste kampene, at en stor stridsvogn kjørte bort fra det hele. Soldatene lar dette skje, konstaterer Wold.

04:40: Fire personer er drept og 13 skadd i sammenstøtene på Tahrir-plassen, melder Reuters.

04:30: Kampene i Kairo fortsetter, sier NRKs Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold: – Det er mange Mubarak-tilhengere som kaster brannbomber, det hagler fra mange kanter. Menneskemengden er fremdeles veldig opprørt. De har laget sperringer med brannbomber, og det brenner flere steder i gaten rett utenfor der jeg står. Jeg kan se at det nærmest fyker kuler utenfor vinduet mitt, det kommer lysglimt hele tiden. Ute på plassen ser det ut som det er demonstranter, bannerne deres henger der fremdeles. Det er i hvert fall svært dramatisk, og det er ingen som har tenkt å roe seg ned her, sier Wold.

Video Kamper i Kairo i natt

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Kamper i Kairo natt til torsdag.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt