Hopp til innhold
Marta Breen og Anette Garpestad i Kairo

Fikk ikke snakke om homofile under boklansering i Egypt

Norsk likestilling har blitt en eksportvare til den arabiske verden.

Håndball VM for menn 2021 i Egypt, Norge - Østerrike

Frykter massedød i fengslene, men for Egypt stjeler håndballen overskriftene

Covid-bobler og kvartfinaler har tatt all vår oppmerksomhet så langt i VM. Mandag kom rapporten som viser at er det er på tide å se nærmere på forholdene i vertsnasjonen Egypt.

Egypt

Egypterne går til stemmeurnene

Det er gitt at president Abdel Fattah al-Sisi vil vinne presidentvalget i Egypt denne uken, spørsmålet er hvor mange egyptere som vil avlegge stemme.

Abdel Fattah al-Sisi

President Sisi får utfordrer i siste øyeblikk

Mussa Mustapha Mussa, lederen av det regjeringsvennlig Al-Ghad-partiet, har kunngjort at han stiller som kandidat foran presidentvalget i Egypt.

Mideast Egypt

Feiringen avlyst i Egypt

Femårsdagen for revolusjonen som ledet til Hosni Mubaraks fall og demokratiske valg i Egypt, ble knapt nok markert mandag. Det sørget landets nye makthavere for.

Atif

Uten nyheter om far og bror i seks måneder

KAIRO (NRK): Fem år etter den arabiske våren sitter fremdeles titusener fengslet i Egypt. Da Abu Bakr Atif endelig fikk treffe faren og broren sin, hadde han ikke hørt fra dem på mange måneder.

Gravkammer nær Luxor

Egypt vil lokke turister med åpning av graver

Egypt fremskynder åpningen av tre historiske gravkamre i oldtidsbyen Luxor for å lokke turister til landet etter flystyrten på Sinaihalvøya.

Ein egyptisk domstol dømmer Mohammed Morsi til døden

Truer med å drepe dommere i Egypt

Den militante islamistgruppen Sinaiprovinsen, som har bånd til Den islamske staten (IS), ber sine tilhengere drepe dommere i Egypt for å hevne dødsdommene mot medlemmer av Det muslimske brorskap.

Bjørn Olav Utvik

Professor om dødsdømt kollega: – Han er fortvilet, men lar seg ikke kue

Kolleger av den dømte professoren Emad Shahin i Oslo fortviler over at døden kan bli prisen å betale for akademisk frihet i Egypt. Nå ber de myndighetene øke presset mot militærregimet for å få en slutt på masserettssakene.