NRK Meny
Normal

– Pengene tar slutt i desember

I midten av desember er den greske pengekassa tom, opplyser en regjeringskilde til Reuters.

Giorgos Papandreou

Hellas' statsminister Giorgos Papandreou er under sterkt press, men har ingen planer om å gå av, sier en av hans medarbeidere.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Hellas har nok penger til å klare seg til midten av desember, sier kilden.

Den greske statsministeren Giorgos Papandreou har varslet folkeavstemning om EUs redningspakke 4. eller 5. desember.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy gjorde det i går klart at EU-landene ikke vil gi en eneste euro i hjelp til Hellas før grekerne har sagt ja til kriseplanen.

– Ingen planer om å gå av

Papandreous avgjørelse om en folkeavstemning kom som lyn fra klar himmel for EU-lederne, og det har vært rettet en massiv kritikk mot Papandreou, både fra partifeller og regjeringskolleger og fra andre europeiske ledere.

Regjeringen ligger imidlertid an til å miste sitt flertall i nasjonalforsamlingen foran det planlagte tillitsvotumet i morgen

– Det blir ikke noe tillitsvotum fredag. Det jobbes nå med en ny regjering, som kan være klar allerede de neste timene. Her skjer det ting minutt for minutt, sier journalist Angeliki Boubouka i avisen Eleftherotipia.

– Vi er midt i en tornado her. Statsministeren har kalt inn til ekstraordinært møte i kabinettet nå klokka 12. Og senere møter han partifellene i nasjonalforsamlingen.

Torsdag formiddag gjør en av statsministerens nære medarbeidere det klart at Papandreou ikke har noen planer om å gå av.

– Statsministeren har ikke gått av og har heller ingen planer om det, sier Regina Vartzeli til en gresk avis.

Kan måtte gå ut av EU

Papandreou har slått fast at utfallet av den varslese folkeavstemningen i Hellas i realiteten vil avgjøre om landet skal kvitte seg med euroen.

En talskvinne for EU-kommisjonen sier torsdag at dersom Hellas går ut av eurosamarbeidet, må de trolig også ut av hele unionen.

– Det er ingen bestemmelse i EU-traktaten om at man kan gå ut av eurosonen uten også å gå ut av EU, sier hun, ifølge AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt