Hopp til innhold
Meglere var i sjokk på råvarebørsen i New York

«Dr Doom» ble ignorert – og verden holdt på å gå konkurs

For ti år siden gikk den amerikanske banken Lehman Brothers konkurs og utløste den største økonomiske krisen siden 2. verdenskrig.

En Oslo-butikk hadde i 2008 finanskrisesalg rett før jul

Ti år siden finanskrisen: – Norge må være forberedt på uflaks

Det kan bli et stort hull i Norges statsfinanser neste gang det smeller på verdens børser. – Norge har hatt enorm flaks siden finanskrisen, sier ekspert.

Finansminister Siv Jensen til pressekonferanse om Revidert nasjonalbudsjett

IMF: Norsk økonomi sakte i ferd med å innhente seg etter oljesmellen

Veksten i norsk økonomi nådde en bunn i 2016, men er sakte på bedringens vei, sier Det internasjonale valutafondet (IMF) i sin årlige vurdering.

Island

Islands president ville forbudt ananas på pizza

Han skapte historie ved å bli valgt til president i Island, men det var spørsmålet om ananas på pizza som gjorde ham verdenskjent. – Først tenkte jeg «hva har jeg gjort nå?», men så slo det meg at dette er en sjanse til å si noe politisk, sier Islands president Guðni Jóhannesson som er på det første statsbesøket i Norge på 20 år.

Jeroen Dijsselbloem

Eurosjefen beklager utspill om sprit og kvinner

Eurosjef Jeroen Dijsselbloem beklager måten han formulerte seg på da han sa at man ikke kan forvente å få hjelp når man bruker alle pengene på sprit og kvinner.

Daglig leder Ole Petter Gjerde i Hydros pensjonskasse

Nye regler gir milliarder i pensjonstap hvert år

Strengere regler fører til at landets pensjonskasser kan tape over 100 milliarder kroner på 20 år, ifølge Pensjonskasseforeningen. Det betyr lavere pensjoner.

Banca Monte dei Paschi di Siena

Frykter trøbbel i verdens eldste bank kan gi krise i Italia

Italienske Banca Monte dei Paschi di Siena står i fare for å gå konkurs. Italienske myndigheter ønsker å støtte banken, men stoppes av EU-regler.

ILLUSTRASJON SYKDOM

Studie kobler kreftdødsfall til finanskrisen

En studie viser at finanskrisen kan ha ført til en halv million kreftdødsfall på verdensbasis. Studien tar utgangspunkt i tall som viser sammenfall mellom arbeidsledighet og kreftdød.

Boligsalg i Brevik

Tvangssalg av boliger i Bergen øker

Ubetalte regninger er årsaken til at flere opplever å miste hus og hjem. For stadig flere bergensere har gjeldsproblemene vokst seg så store at tvangssalg er eneste alternativ.