Hopp til innhold

- Advarte Jackson mot sovemedisin

Michael Jacksons sykepleier forteller at popstjernen var desperat etter medisiner mot søvnløshet i ukene før han døde.

Video nsps_upload_2009_7_1_9_30_58_713.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Cherilyn Lee forteller om den dramatiske telefonsamtalen.

Cherilyn Lee, som også er ernæringsspesialist, sier hun flere ganger avviste Jacksons ønsker om å få det potensielt skadelige middelet Diprivan , som tas intravenøst.

Men en dramatisk telefonsamtale med en av Jacksons ansatte fire dager før han døde, tydet på at han hadde fått tak i stoffet allikevel, sier Lee.

- Han ringte og var helt panisk og sa: «Michael trenger deg med en gang.» Jeg spurte hva som var i veien, og kunne høre Michael i bakgrunnen: «Den ene siden av kroppen min er varm, og den andre siden er kald. Veldig kald.» Da visste jeg at noen hadde gitt ham noe som traff sentralnervesystemet, sier Lee.

Hun forteller videre at hun ba ham dra til sykehuset umiddelbart.

- Var ikke ute etter å bli høy

Ambulansen med Michael Jackson

Ambulansen med Michael Jackson.

Foto: Scanpix / Reuters

Ifølge Jacksons familie døde han av et hjerteinfarkt. To obduksjoner har blitt gjennomført, men en offisiell dødsårsak er ikke ventet før om noen uker.

Cherliyn Lee forteller at Jackson hadde store problemer med søvnløshet, men at han aldri var ute etter narkotika til rekreasjonsbruk.

- Han var ikke ute etter å bli høy eller å føle seg bra og avslappet ved hjelp av narkotika, sier hun.

Jackson skal ha begynt å be om Diprivan for flere måneder siden. Stoffet brukes ofte under operasjoner for å få pasienten i narkose, og gis vanligvis gjennom en injeksjon i hånda.

Diprivan skal være lettere å våkne fra enn andre narkosemidler, men det skal svært lite til før en dose blir til en overdose som fører til pustevansker og hjerteinfarkt, forteller psykofarmakolog James Zacny til AP.

Ettersom stoffet tas intravenøst og ikke er tilgjengelig på apoteker, er sykepleiere og andre sukehusansatte ofte involvert i misbruk, sier Zacny.

- Ville ikke høre på advarsler

Cherilyn Lee sier Michael Jackson ikke ville høre på advarslene hennes.

- Jeg fikk en intravenøs dose, og da det traff blodåren min sov jeg. Det er det jeg vil ha, skal Jackson ha sagt til Lee.

Video nsps_upload_2009_7_1_9_36_0_715.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Cherilyn Lee sier hun advarte Michael Jackson mot medisinen.

Ifølge Lee hadde Jackson fått beskjed av legen sin om at Diprivan var trygt å bruke. Han oppga aldri navnet på denne legen.

Lee har tidligere overvåket Jackson mens han sov, og forteller at han likte å se Walt Disney-filmer i sengen til han sovnet.

Etter tre timer skal han imidlertid ha bråvåknet igjen, og klaget over at han aldri fikk en god natts søvn.

- Det eneste jeg vil er å sove. Jeg vil være i stand til å sove i åtte timer, da vil jeg føle meg bedre neste dag, skal han ha sagt.

Cherilyn Lee har også jobbet for blant andre Stevie Wonder og skuespillerinnen Marla Gibbs.

ALT OM: Michael Jackson

SISTE NYTT

Siste nytt