NRK Meny
Normal

Vet fortsatt ikke hvordan ettåringen døde

Kripos og lokale krimteknikere har jobbet på åstedet i Vanvikan i hele natt, men er ikke nærmere en forklaring på hvordan ettåringen døde, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl i Steinkjer.

Politiadvokat Silje Valstad og politistasjonsjef Snorre Haugdahl fra pressekonferansen.

VIDEO: Se dagens pressekonferanse. Politiadvokat Silje Valstad og politistasjonssjef Snorre Haugdahl orienterer.

Politiet holdt torsdag formiddag en ny pressekonferanse i forbindelse med at en ettårig gutt ble funnet død hjemme hos foreldrene sine onsdag.

– Siden sist har kriminalteknikere fra Kripos og lokale teknikere jobbet på åstedet i hele natt, men man har ikke kommet nærmere en forklaring på dødsårsaken, sier Haugdahl.

Barnet er nå sendt til St. Olavs hospital i Trondheim for obduksjon, og ifølge Haugdahl ventes rapporten i ettermiddag eller i kveld.

– Den vil forhåpentligvis gi oss noen flere svar. Den kan bekrefte eller avkrefte ting, og det vil bli avgjørende for videre etterforskningsskritt. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, sier han.

Foreldrene avhørt

Guttens far, en 29 år gammel mann, er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

29-åringen nekter straffskyld, og hevder barnet allerede var dødt da moren kom inn på barnerommet. Han ble avhørt i går kveld, og blir trolig fremstilt for varetektsfengsling fredag.

– I forbindelse med det som skjedde i går kveld, ble mor og far avhørt, og har avgitt forklaring. Det har heller ikke gitt oss noen forklaring på dødsårsak, sier Haugdahl.

De to har sagt seg villige til å gi ytterligere forklaringer, noe som skjer i dag eller i morgen.

Foreldrenes status og siktelsen er uendret siden i går, sier politiadvokat Silje Valstad.

– Status vil bli vurdert fortløpende. Dagens obduksjon kan gi endringer. Varetektsfengsling er noe vi må ta stilling til etter det, sier hun.

Les: Far siktet etter barnedødsfall
Les: Huseieren: – Paret oppførte seg helt normalt

Barnedødsfall Vanvikan

Politiet har fått bistand av Kripos, og har undersøkt huset der ettåringen ble funnet død onsdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Barnevernet på besøk

Haugdahl oppfordrer alle som kan sitte på opplysninger om å ta kontakt.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som kan sitte på opplysninger, som kan bekrefte eller avklare ting, sier Haugdahl.

Dagen før den ett år gamle gutten ble funnet død hjemme, var barnevernet på besøk hos familien. De ba om hjelp fra politiet, og ifølge politiet vil besøket bli en sentral del av etterforskningen.

Les: – Viktig å få vite barnevernets konklusjon

Politiet vet fortsatt ikke hvorfor barnevernet oppsøkte familien, og Haugdahl forteller at politiet ikke fikk beskjed om hvorfor de ble tilkalt.

– Vi får nesten aldri beskjed om hvorfor vi blir tilkalt i barnevernsoppdrag. Barnevernet pleier ikke å opplyse om konkret ærend, men det er noe vi vil få greie på, forhåpentligvis i dag eller i morgen, sier Haugdahl.

Begge foreldrene skal ha skiftet navn, men det er usikkert om det også gjelder barnet. Politiet bekrefter at faren er tidligere domfelt for et mindre alvorlig forhold.

Ifølge Trønder-Avisa skal fylkesmennene i begge trøndelagsfylkene samarbeide om å granske saken. Fylkesmannen i Nord-Trøndelag skal nå lede «et regionalt tilsynsteam».

Les også: Folk i Vanvikan rystet etter barnedødsfall