Hopp til innhold

Huseieren: – Paret oppførte seg helt normalt

Ekteparet som eier bolighuset i Vanvikan der en ett år gammel gutt ble funnet død onsdag forteller at leieboerne deres fremstod som en god liten familie.

Politiet etterforsker mistenkelig barnedødsfall i Vanvikan

Politiet undersøker i kveld bolighuset i Vanvikan der en ett år gammel gutt ble funnet død i ettermiddag. Guttens far er nå sikta i saken, og Kripos skal bistå i etterforskningen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– De har bodd her i ett og et halvt år. Kvinna var gravid med barnet på det tidspunket hun kom og spurte om de kunne få leie av oss. De bodde tidligere i en bygd i nabokommunen, sier ekteparet.

Onsdag ettermiddag ble en ett år gammel gutt funnet død i et bolighus i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag.

Barnets far er pågrepet, og ble i ettermiddag siktet for legemsbeskadigelse begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Betalte punktlig

Bolighuset i Vanvikan blir nå undersøkt av etterforskere fra politiet og Kripos.

Den lille familien har leid huset av av ekteparet siden 1.juni i fjor. Huseierne sier de har hatt et godt inntrykk av paret mens de har vært leieboere.

– De har oppført seg bra, den lille kontakten jeg har hatt med dem. Det har ikke vært noe negativt. Men vi har bare snakket sammen i forbindelse med noen få tekniske problemer med huset, og det har vært fort løst. Ellers har vi ikke hatt kontakt, sier huseieren.

Han forteller også at paret har betalt husleia punktlig.

– Sånn som jeg har oppfattet det har de oppført seg helt normalt. Men jeg tror omgangskretsen deres i Vanvikan har vært så godt som null, i hvert fall blant de nærmeste naboene.

– Virket som en ungdommelig familie

Huseierens kone forteller at hun oppfatta leieboerne som en god liten og ungdommelig familie.

– Vi hadde noen samtaler med dem i forbindelse med utleieforholdet, og vi var inne i huset hos dem så sent som rett før helga i forbindelse med ei rute som var knust av stormen. Da var det helt prikkfritt hos dem. Jeg skjønner ingenting av dette, sier hun.

Nyforelska

NRK har også vært i kontakt med huseieren i nabokommunen som leide ut bolig til paret før de flyttet til Vanvikan.

– De kom hit fra Trondheim og bodde her i ca ett år, fra juni 2011 til juni 2012. De var nyforelska på det tidspunktet, men jeg hadde lite kontakt med dem. Vi var på hils, det var trivelige folk og de betalte husleia si, forteller huseieren.

– På tidspunktet de bodde her pendla kvinna til jobb inne i Trondheim, mens mannen drev med nettstudier, forteller han.