– Viktig å få vite barnevernets konklusjon

Politiet vet ikke hvorfor barnevernet oppsøkte familien i Vanvikan dagen før den ett år gamle gutten døde. Nå blir besøket en viktig del av etterforskninga.

Barnedødsfall Vanvikan

Politiet har gjort undersøkelser i huset der en ett år gammel gutt ble funnet død onsdag. Faren til gutten er siktet i saken.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tirsdag denne uka ba barnevernet om hjelp fra politiet da de skulle besøke familien med den ett år gamle gutten i Vanvikan i Nord-Trøndelag.

Politiet ble med ut på oppdraget, men ventet utenfor mens barnevernet gjorde sitt.

– Vi ble anmodet om å være i nærheten, men det ble ikke behov for vår bistand i den saken, forteller Snorre Haugdahl, som er politistasjonssjef i Steinkjer.

Dagen etter besøket ble den ett år gamle gutten funnet død i hjemmet sitt, og den 29 år gamle faren er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Ikke uvanlig med barnevernsbesøk

Hvorfor barnevernet oppsøkte familien vet ikke politiet ennå.

– Det er jo vanlig at barnevernet er inne og foretar undersøkelser i flere hjem og at politiet i den anledning er i bakhånd, så jeg vet ikke hva det dreide seg om, forklarer Haugdahl.

I går startet politiet etterforskninga med fullt trykk, og stasjonssjefen forteller at besøket kommer til å være en sentral brikke i politiets arbeid videre.

Snorre Haugdahl

Stasjonssjef Snorre Haugdahl vet fortsatt ikke hva barnevernet gjorde hos familien i Vanvikan.

Foto: Johannes Børstad / NRK
Gutt død Vanvikan

Det lokale politiet har fått bistand fra Kripos i etterforskninga. Mannen som er siktet nekter straffskyld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det vil bli en viktig del å få brakt på det rene hva undersøkelsene gikk ut på og ikke minst om hva man konkluderte med, for å se om det er noen sammenheng.

Vil ikke kommentere detaljer

Jostein Krutvik, som er assisterende utdanningsdirektør hos fylkesmannen i Sør-Trøndelag, har vært i kontakt med barnevernet i Leksvik-Fosen.

Men han kan hverken fortelle hva bekymringa dreide seg om tirsdag, eller om barnevernet har vært i kontakt med familien flere ganger tidligere.

– På nåværende tidspunkt er det politiet som håndterer saken og alle detaljer rundt den, og derfor kan jeg ikke kommentere noen detaljer i saken på dette tidspunktet, sier Krutvik til NRK.

Den 29 år gamle mannen som er siktet nekter straffskyld, og har forklart at han ikke har begått noen straffbar handling.