NRK Meny
Normal

Supporterne sørger for millionjubel hos RBK

Takket være den store publikumsinteressen har Rosenborg tjent 1,5 millioner kroner mer enn planlagt på sine to første hjemmekamper.

Publikum Lerkendal

Rosenborg har budsjettert med 14 000 tilskuere på hjemmekampene i år, men har så langt et snitt på nesten 20 000 på tribunene. Det fører til penger i kassa for Trøndelags stolthet.

Foto: Tone Iversen/NRK

Tove Moe Dyrhaug

Tove Moe Dyrhaug og RBK har strevd med å få økonomien i klubben i orden, men har et håp om å gå i null på årets budsjett.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen
Heiagjeng Rosenborg

Publikumsinteressen har vært enorm for Rosenborg denne sesongen. Nå håper klubben at drømmetallene på tribunen fortsetter.

Foto: Tone Iversen/NRK

Det er mye å juble for på Brakka i Trondheim for tida: RBK står uten tap så langt i eliteserien, og besøkstallet på hjemmekampene er mye høyere enn klubben turte å drømme om.

RBK har denne sesongen budsjettert nøkternt med 14 000 tilskuere på hjemmekampene. Med tett opp mot 20 000 tilskuere på de to første kampene på Lerkendal (19 872 mot Aalesund og 19 869 mot Strømsgodset), renner pengene inn på konto.

– Vi er ikke helt ferdige med kampoppgjøret fra lørdag, men på de to første kampene er vi nok 1,5 millioner kroner over budsjett, bekrefter daglig leder Tove Moe Dyrhaug til NRK.

Gikk på en økonomisk smell i fjor

Klubben har tatt lærdom av den rause pengebruken fra tidligere år, og har kuttet nesten 100 millioner kroner siden 2009.

I fjor gikk de likevel i minus med 12 millioner på budsjettet, men det sterke billettsalget så langt er lovende for årets mål om å gå i null.

– Det er klart at det hjelper å få full stadion. Økonomisk sett er det veldig bra, og sportslig sett så setter jo spillerne utrolig stor pris på å ha mange folk på Lerkendal når de spiller kamp, sier Dyrhaug.

– Håper det fortsetter

Gode resultater på banen har ofte en effekt på publikumstallet, og Rosenborgs eventyrstart på eliteserien - med 11-0 i målforskjell på de to første kampene - skal nok ha sin del av æren for fulle tribuner på Lerkendal.

Lørdag ble trønderne dratt ned på jorda igjen, da Strømsgodset sørget for poengdeling og RBKs første poengtap i år.

Men Dyrhaug er ikke bekymret for at Godset-resultatet skal sette en stopper for de gode besøkstallene på tribunen.

– Vi håper det fortsetter. Vi er jo i underholdningsbransjen, og selv om det ble 1-1 på lørdag, så tror jeg folk som var på Lerkendal koset seg.

– Hva skal dere bruke overskuddet til hvis pengene fortsetter å komme inn?

– Jeg tror ikke vi skal begynne å bruke dem opp. Det er noe som heter at man ikke skal selge skinnet før bjørnen er skutt, så vi må telle opp når sesongen er ferdig. Det er viktig for oss å få økonomisk kontroll. Vi trenger ett eller to år til, men vi er godt på vei, svarer den daglige lederen.

Video fra Trøndelag

Håper å få åpnet elva i løpet av kvelden.
Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.