Skybakmoen klar for nye utfordringer

Etter sju år i Adresseavisen og en høst i Stjernekamp, flytter Jonas Skybakmoen fra Trondheim til Oslo. Hva som venter der, vet han ikke.

Jonas Skybakmoen

Jonas Skybakmoen pakker sammen sakene i Trondheim og setter kursen mot hovedstaden. Hva han skal gjøre der, vet han ikke ennå, men han holder dørene åpne.

Foto: MORTEN ANDERSEN / NRK

– Jeg havnet i en boble, hvor det eneste jeg gjorde var å øve på tekster, sanger og koregrafi. Arbeidscamp rett og slett, men jeg koste meg skikkelig, sier Johndoe-vokalist Jonas Skybakmoen.

I høst kom han på fjerdeplass i Stjernekamp. Etter deltakelsen bestemte han seg for å slutte i jobben som journalist i Adresseavisen.

– Jeg grublet mye på dette, og det endte med at jeg søkte om sluttpakke. Kona mi har jobbet i Oslo de siste årene, og jeg har vært der mye og fått stadig mer lyst til å finne på noe der.

Vemodig

For noen uker siden hadde han sin siste dag i Adresseavisen.

– Det var vemodig. Heldigvis fikk jeg med meg en gjeng ut på øl dagen før jeg sluttet, så jeg fikk satt et fint punktum.

– Men det var litt vemodig. Og så var jeg ferdig med det. Jeg hadde jo bestemt det selv, så det var bare meg selv å skylde på hvis jeg ble trist.

Hva som skjer videre vet han ikke ennå.

Det er ikke sånn at at jeg tenker aldri mer journalistikk. Jeg har alle dører åpne. Det kan være journalistikk, men det kan også være musikk og skriving.

Jonas Skybakmoen

– Jeg er jo en fyr som går «all in» når jeg setter i gang med noe. Så det kan godt hende jeg drar i studio og ikke kommer ut igjen. Men foreløpig holder jeg det åpent.

Jonas Skybakmoen

Skybakmoen er utdannet journalist og vokalist i Johndoe.

Foto: Morten Andersen / NRK

Hiphop-album

I Stjernekamp fikk han prøvd seg på ulike sjangre, og noe av det han lærte der vil han ta med seg videre.

– Jeg føler hele Stjernekamp-greia handlet om å kaste seg ut i noe man kanskje, eller kanskje ikke, mestret. Det kunne hende jeg ikke greide å svømme og sank, men det var stort sett verdt det. Så det å ta sjanser tror jeg er en bra ting.

Stjernekamp, Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen

Skybakmoen kom på fjerde plass i årets Stjernekamp. Her er han sammen med Nicoline Berg Kaasin, som sikret andreplassen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Er det noen sjangre du ikke er vant med å synge som du kunne tenkt deg å fortsette med?

– Jeg synes det var skikkelig kult å jobbe med hiphop. Det er en litt sånn rett i trynet-attitude som jeg digger.

– Kanskje jeg skal lage et hiphop-album. Kanskje det er greia ja, det har jeg ikke tenkt på før nå, sier han lattermildt.

– Får vi se Johndoe med et hiphop-album?

– Det tror jeg neppe, men det blir mer Johndoe. Vi skal spille en del konserter på nyåret, samtidig som vi jobber med ny musikk.

Helvetesuke

En sjanger han derimot ikke vil fortsette med er opera.

Opera-uka var ei helvetesuke. Jeg øvde så mye at jeg ble gæren i hodet. Jeg sto på et øvingsrom i Oslo, sang opera om og om igjen og fikk helt noia.

Jonas Skybakmoen

Selv om Stjernekamp er over, har han fortsatt kontakt med flere av deltakerne.

– Kan det bli noen samarbeidsprosjekter?

– Det har jeg ikke tenkt på, men hvis Steinar Albrigtsen vil ha med meg på ei plate, så kommer jeg gjerne.