NRK Meny
Normal

Per Ciljans barnekunst på utstilling

Per Ciljan Skjelbred stiller ut sammen med Håkon Gullvåg.

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred stiller ut tegninger fra han var barn.

Foto: Aleksander Ødegård / NRK

Barnetegningene til Per Ciljan Skjelbred blir kunstutstilling. I helga stiller foreldrene ut tegninger fra sønnens unge år.

– Her er et bilde fra 10.-klasse, sier han der han står foran et bilde av hus og trær. Han har imidlertid ingen planer om videre kunstnerkarriere.

Trygg/Lade er 100 år

Det er i forbindelse med sportsklubben Trygg/Lades 100-årsjubileum at mor til den populære midtbanespilleren har laget kunstutstilling av barnetegningene til sønnene og kompisene deres. Det var i Trygg/Lade Skjelbred startet sin fotballkarriere i barne- og ungdomsår før han som 16-åring ble tatt opp i Rosenborgs stall.

Hilde Jakobsen

Hilde Jakobsen, mor til Per Ciljan Skjelbred, er stolt av sønnens tegninger.

Foto: Aleksander Ødegård / NRK

– Da ungene var små tegnet de mye og da lovet jeg dem at når de ble store skulle vi holde kunstutstilling, sier Hilde Jakobsen.

Det er også andre RBK-ere som har skjulte talenter:

Og slik ble det, men det er ikke bare barnetegninger som setter preg på utstillingen. Et bilde av en av Trondheims mest anerkjente kunstnere, Håkon Gullvåg , henger også på veggen.

Til palestinske flyktninger


Gullvåg gir bort et bilde som skal loddes ut til inntekt for palestinske flyktninger. Bildet skal loddes ut i løpet av helga, og pengene skal gå til en flyktningleir.

Håkon Gullvåg

Håkon Gullvåg gir bort et bilde som skal loddes ut til inntekt for palestinske flyktninger.

Foto: Aleksander Ødegård / NRK

Gullvåg tok seg også tid til å se på tegningene til RBK-spilleren, og sa han syntes de var lovende til å være tegnet av et barn. Dette påvirker ikke Skjelbred som vil bruke tida til beste for RBK i tida som kommer. Men det kan virke som om han ikke er helt sikker.

- Ikke med det første, i hvert fall, avslutter han.