Se RBKs unge talent rappe

Den lovende RBK-spilleren Markus Henriksen viste tidlig talent som rapper. Som elleveåring deltok han i finalen i MGP junior.

Video MGP-MARKUS-270810-ST_TL.mp4

Sammen med vennene Robin og Bendik deltok den populære RBK-spilleren som 11-åring i den 3. norske Melodi Grand Prix Junior-finalen i 2004. De tre guttene kalte seg Sheep Boys, og var fulle av energi på senen.

"Damer e no dritt"

I videoen forklarer Markus at alle de tre guttene er glad i sauer, og at det var grunnen til navnet. Låta som de rappet het "Damer e no dritt", og det kommer tydelig fram i teksten at de den gangen syntes det var svært vanskelig å forstå seg på damer.

Markus Henriksen

Den populære 18-åringen har scoret flere avgjørende mål for RBK i år, og er glad han valgte fotball framfor en karriere som rapper.

Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Men det ble ingen videre artistkarriere på senen for Markus. Han var født inn i en familie der håndball og fotball var de dominerende fritidsinteressene. Han er sønn av Trond Henriksen, som er assistenttrener for RBK, og kom som guttespiller til laget som faren fortsatt trener.

– Jeg føler meg ganske sikker på at familien ville blitt skuffet dersom jeg ikke hadde blitt idrettsmann, sier han.

Det er også andre RBK-ere som har skjulte talenter,

Seriemester som 17-åring

Markus fikk sin debut 10. mai 2009 i en cupkamp mot Gjøvik-Lyn og ble seriemester med Rosenborg høsten 2009, i en alder av kun 17 år. Dermed er det ikke så rart at det ikke ble mer tid til sang og musikk.

Han scoret sitt første mål for Rosenborg mot Odd Grenland i Skien 11. april i år - han scoret to mål i kampen som Rosenborg vant 3-1.

Se video fra kampen mot Odd Grenland:

Video Markus Henriksen skårte 2 mål

Blir i Rosenborg

Det har blitt spekulert i om 18-åringen ville ut i Europa , men 6. august forlenget han sin kontakt med Rosenborg til 31.12.2013.

Nå gleder han seg til Europacupspill, og ser ikke mørkt på de harde treningene, alle reisene og kampene i tida som kommer.

– Det er jo det jeg elsker å holde på med, sier Markus Henriksen, og tenker ikke mer på rappe-karrieren som stanset i 2004.

MGP junior 2004

Sheep Boys,Markus, Robin og Bendik, tar imot jubelen etter framføringa av 'Damer e no dritt'.

Foto: NRK