Hopp til innhold

Derfor mener Ingebrigtsen at RBK kan lykkes i Europa

Kåre Ingebrigtsen har gode europacupminner fra Irland. I sin første sesong som Rosenborg-trener slo han ut Sligo. Nå planlegger han å gjenta seieren mot Dundalk

Kåre på vei til Irland

– Vi skal spille som vi gjør til vanlig og vi kommer til å være nøye, sier Kåre Ingebrigtsen før morgendagens kamp.

Foto: Petter Moen Nilsen

– Vi har planen klar og vet hva vi skal gjøre. Bortemål er viktig, så vi må angripe og være den beste utgaven av oss selv, sier Kåre Ingebrigtsen.

NRK møter treneren på flyplassen, kort tid før avreisen til Irland. Onsdag gjester Rosenborg Dundalk FC i andre kvalifiseringsrunde til Champions League, og Ingebrigtsen mener laget er godt forberedt.

– Vi har sett mye på video og har et godt bilde av Dundalk, sier Ingebrigtsen.

God statistikk

Det er ikke første gang Rosenborg møter irsk motstand i europeisk sammenheng, og om vi ser på tidligere statistikk skal trønderne ha gode muligheter. Rosenborg har spilt tre kvalifiseringskamper mot irske lag- alle har endt med seier.

Det siste møtet var mot Sligo Rovers i 2014. Kampen, som også vår Ingebrigtsens første kamp som RBK-trener, endte 3–1 til Rosenborg.

I fjor hadde laget en tung periode på sommeren, og bommet på det som var sesongens store mål da de røk ut etter 3–0 tapet på Kypros. Nå mener de selv treningsopplegget er endret slik at formen er på topp frem mot kvalifiseringen.

– Siden vi røyk ut i fjor har vi gjort en del endringer. Vi har et prioritert mål om å vinne eliteserien, men vi har også fryktelig lyst til å spille i Europa. Dundalk er vant til å dominere ligaen i Irland og spiller offensiv fotball med mye selvtillit. Vi har en tøff oppgave foran oss, sier Ingebrigtsen.

SLigo

Sist Rosenborg møtte et irsk lag var mot Sligo Rovers i 2014. Her under kvalifiseringskampen mellom Rosenborg og Sligo Rovers på Lerkendal stadion.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Mer forberedt enn i fjor

Kaptein Mike Jensen har fortsatt fjorårets bitre tap mot Apoel FC godt i minnet, men mener laget er mye bedre rustet foran morgendagens kamp.

– Vi har en sterkere base sammenlignet med i fjor. Havner vi i en lignende situasjon som mot Apoel tror jeg vi kommer til å gripe den annerledes, sier Jensen.

Mange har hatt store forventninger til at Nicklas Bendtner er mannen som skal skyte Rosenborg til europaspill.

– En spiller skyter ikke oss til europacup. Vi må angripe som et lag, sier Ingebrigtsen.