RBK var videre i 90 minutter, så kom kollapsen på overtid

Rosenborg kjempet knallhardt i 90 minutter, men måtte se at drømmen om spill i mesterligaen bli knust, etter å ha tapt 3-0 på Kypros.

Mike Jensen, Apoel - RBK

Mike Jensen og de andre RBK-spillerne måtte se seg slått etter 90 blytunge minutter.

I 90 minutter var RBK videre i til siste kvalifiseringsrunde i mesterligaen, men på overtid kollapset trønderne totalt.

Da dommeren til slutt blåste av kampen sto det 3–0 på resultattavlen.

– Dette er det tyngste tapet i min karriere, både som spiller og trener, sier en resignert RBK-trener, Kåre Ingebrigtsen, på pressekonferansen etter kampen.

Innbytter Vander fant Gianniotas på motsatt kant, og fra kloss hold kunne han enkelt sette inn 1–0 målet. Minutter senere var det Vander som avsluttet til 2–0, etter at RBK forsvaret ikke klarte å rydde unna i forsvar.

– Jeg er sinnsykt skuffet. Vi skulle tatt med oss et bedre resultat fra hjemmekampen, men slik ble det ikke. Det er den største skuffelsen i min karriere, sier RBK-kaptein Mike Jensen til NRK etter kampen.

Og nesten ni minutt på overtid sviktet kommunikasjonen totalt bak hos RBK. Jonas Svensson og Adam Larsen Kwarasey kommuniserte dårlig, klareringen gikk rett opp og landet på foten til Tomas De Vincenti, som banket inn 3–0 på volley fra 30 meter, i det tomme RBK-målet.

– Dommerteamet mistet kontrollen

Det var en heksegryte i Nikosia, der hjemmelaget supportere stilte med bluss, konfetti og en enorm stemning. Det smittet over på spillerne de siste ti minuttene av kampen, og det var flere stopp i spillet grunnet uthaling av tid og det var flere konfrontasjoner mellome spillerne på banen.

– Det var et dommerteam som mistet kontrollen. Det er ekstra surt å tape når de oppfører seg på den måte, sier Jensen til NRK.

Slet i starten

Og det var Apoel som var det førende laget, helt fra starten av. Den argentinske playmakeren, Tomas De Vincenti, var toneangivende fra start i Nikosia. Et nydelig gjennomspill etter 12 minutter fant tidligere Arsenal-spiller Giorgos Efrem, men lobben fra veteranen gikk over både Adam Larsen Kwarasey og målet.

En massiv pipekonsert møtte RBK-spillerne da de løp ut på matta i Nikosia, mens hjemmelaget ble mottatt med bluss og voldsom jubel. Varmen har vært et hett tema på forhånd, og da kampen ble blåst i gang viste gradestokken 33 grader. Derfor hadde lagene bestemt seg for å legge inn en drikkepause en halvtime ut i begge omgangene.

GSP Arena, Apoel - Rosenborg

Det var en heksegryte i GSP arena som møtte RBK-spillerne.

Traff treverket

Etter 22 minutter fikk Rosenborg sin første overgang. Pål Andre Helland kom seg løs på kanten, og slo inn. Innlegget traff en Apoel-forsvarer, og holdt på å snike seg inn i lengste hjørne, men dessverre for RBK gikk ballen i tverliggeren.

I andre omgang kom RBKs største sjanse etter 68. Anders Konradsen fikk avsluttet etter et perfekt innlegg av Jonas Svensson, men Apoels målvakt Boy Waterman fikk reddet med beina.

RBK heldige lenge

Fem minutter ut i andre omgang smalt det plutselig. Jonas Svensson timet en pasning feil, og venstreback Alexandrou dunket til. Ballen traff tverliggeren bak en forfjamset Kwarasey. RBK slet med å holde på ballen, og ble løpende mye imellom i starten av andre omgang. Halvveis ut i omgangen fikk spissen Sotiriou en mulighet på hodet, men headingen gikk utenfor.

Christian Gytkjær, Apoel - RBK

Christian Gytkjær både delte ut og fikk mye juling i løpet av kampen.

Like etterpå scoret Apoel, men målet ble korrekt annulert for offside.

Mot slutten av kampen ble Apoel-spillerne mer og mer frustrerte, og det gikk lenger mellom mulighetene. Anført av Tore Reginiussen og Holmar Örn Eyjolfsson i midtforsvaret fikk trønderne ryddet unna de farlighetene som kom, helt til feilene på overtid.