Hopp til innhold

Mener Rosenborg er klare for europacup

Selv om trønderne rotet bort en 2–0 ledelse mot Kristiansund i går, mener Kåre Ingebrigtsen at RBK er langt bedre forberedt til Europa enn hva de var for en måned siden.

Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Rosenborg (1-0).

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen er ikke bekymret for kampen mot Irske Dundal FC som spilles i neste uke.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Vi har litt igjen, men det er mer på personlige ting. Vi har blitt enige om at vi må kommunisere bedre og hjelpe hverandre, for i utgangspunktet gjør vi veldig mye bra, sier Ingebrigtsen til NRK, dagen etter uavgjortkampen mot Kristiansund.

Både treneren og spillerne var alt annet enn fornøyd etter kampen, som endte 3–3. Nå er fokuset rettet mot helgas kamp mot Sandefjord, og ikke minst den første av to kvalifiseringskamper til europacup.

– Jeg er ikke bekymret. Vi er på riktig vei, sier Ingebrigtsen før møtet med Irlands regjerende seriemester Dundalk FC, som spilles neste onsdag.

Friskmeldt Helland

Pål Andre Helland

Pål André Helland sier formen er bra foran de neste kampene. Her under tirsdagens trening på Lerkendal.

Foto: Bent Lindsetmo

Rosenborgprofil Pål André Helland måtte stå over Kristiansundkampen på grunn av en stiv lyske, men nå mener han kroppen er klar.

– Nå er formen min bra, og laget er rusta for de neste kampene. Vi kasta to poeng ut vinduet i Kristiansund, men det er tydelig hva som ble gjort feil, og det er bare slurv. Det skal vi unngå i kvaliken, sier Helland.

Men er dere gode nok for europaspill, det er et annet nivå enn i eliteserien?

– Poengfangsten over de siste ti kampene har ikke vært god nok, det er det ingen tvil om. Men jeg er ikke bekymret. Vi er gode nok til å klare det, sier Helland.