Offeret i voldsvideoen: – Føler meg ikke hundre prosent trygg

En 20 år gammel elev ved Charlottenlund ble brutalt banket opp i en av skolens garderober. – Jeg føler meg ikke hundre prosent trygg på skolen, sier 20-åringen til NRK.

NRK Trøndelag møter 20 åring som ble utsatt for vold på skolen.

En brutal voldsepisode fant torsdag forrige uke sted på Trondheims største skole, Charlottenlund videregående. En 20 år gammel elev ble angrepet av en gjeng han aldri før hadde pratet med.

– Jeg ble ikke skikkelig redd – men det var veldig uhyggelig. Jeg føler meg ikke hundre prosent trygg på skolen eller ellers akkurat nå. Det var småekkelt å komme tilbake på skolen. Jeg følte at jeg måtte se meg ekstra rundt, sier 20-åringen til NRK drøyt én uke etter voldsepisoden.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

Aldri sett voldsmannen før

Politiets opplysninger om at 20-åringen ble lokket inn i garderoben stemmer ikke. 20-åringen var allerede i garderoben for å skifte til gymklær.

Han var tidlig ute til gymtimen og var alene i garderoben, da én av gjerningspersonene stakk hodet inn og registrerte at 20-åringen var der.

– Det kom mellom sju og ti utlendinger inn etter meg. Den ene spurte om jeg hadde vært ute på byen i helga, og hvorfor jeg hadde slått ham. Jeg svarte at jeg hadde vært på byen, men at jeg aldri hadde slått ham. Jeg hadde verken sett ham eller snakket med ham tidligere.

20-åringen hevder at han plutselig fikk et spark i nærheten av ansiktet, før han ble slått i tinningen. Det utviklet seg til å bli et blodig slagsmål.

Hjernerystelse

– Jeg gikk opp for å finne en lærer – jeg blødde så fryktelig. Jeg måtte finne noen for å få legehjelp, sier 20-åringen.

voldsoffer

Den 20 år gamle eleven fra Charlottenlund videregående skole ble banket i en av skolens garderober midt i skoletida.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Han havnet på sykehuset, hvor han fikk konstatert hjernerystelse og knekt nese.

Det var én mann som banket 20-åringen, mens de andre så på. Én person filmet det hele. Mannen som utøvde volden er 18 år med utenlands opprinnelse. Han har en rekke voldsepisoder bak seg, og venter seg en alvorlig tiltale ifølge politiet.

NRK presenterte fredag en ny voldsvideo fra Charlottenlund videregående skole, som viser at en person fra angivelig samme gjeng slår en medelev som prøver å komme seg unna.

Ungdommer filmer voldsepisoder med mobilen sin.

Sett 100.000 ganger

Voldsvideoen fra garderoben er spredt for fullt i sosiale medier. Den usladdede versjonen er sett 100.000 ganger på Facebook. NRK valgte torsdag å publisere en forkortet, sladdet versjon av videoen.

– Det er ikke veldig hyggelig at volden ble filmet og spredt, men samtidig er jeg glad for det. Det er jo slik voldsutøveren blir tatt. Jeg føler meg ikke ydmyket. De fleste som har sett videoen vet bakgrunnen for volden - at jeg ikke har gjort noe galt. Det er nok heller gjengen som er ydmyket. Jeg håper de lærer, og kutter ut vold, sier 20-åringen.