Gjerningsmannen innblandet i seks voldsepisoder

Den 18 år gamle mannen som slo løs på en tilfeldig medelev ved en videregående skole i Trondheim er fire ganger tidligere anmeldt for vold. I tillegg sitter politiet på ytterligere to voldsvideoer der 18-åringen fremstår som gjerningsmann.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

– Vi visste om en tilsvarende video som var lagt ut på sosiale medier. Men vi visste ikke hvem som var fornærmede i den saken, men det har vi nå fått rede på. Nå etterforsker vi også den saken, med de samme mistenkte, sier politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt, Alf Rune Nilsen til NRK.

Gjerningsmannen er avhørt av politiet, men han erkjenner ingen straffskyld foreløpig.

Voldsepisoden skjedde torsdag i forrige uke. En guttegjeng skal ha lokket med seg en elev (20) i en av skolens garderober, og slått ham til blods. NRK har valgt å publisere en kort snutt av voldsvideoen i en sladdet versjon.

Videoen i sin helhet er blitt spredt for fullt i sosiale medier.

NRK har mottatt ytterligere to videoer som viser vold fra Charlottenlund videregående skole. Det er angivelig den samme gjengen som står bak.

Offeret anmeldte ikke saken

Ifølge politiet er det ikke den 20 år gamle mannen som ble slått ned som har kontaktet politiet.

– Det spesielle med saken er at politiet fikk kunnskap om den via skolen. De fikk en henvendelse fra foreldre og elever som kjente til en videoen som var lagt ut på sosiale medier, sier Alf Rune Nilsen, politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt.

alf rune nilsen

Politiadvokat Alf Rune Nilsen sier politiet vil ta ut en meget alvorlig tiltale i voldssaken fra Charlottenlund videregående skole.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

– Det er altså ikke fornærmede som har kommet til politiet for å anmelde saken. Da vi fikk rede på hva som hadde skjedd, sett videoen og satt i gang etterforskingen, har vi fått navnet på fornærmede og etterforsker saken og har avhørt fornærmede, sier Nilsen.

Redde for represalier

Det er politiets forebyggendegruppe som jobber med saken i tett samarbeid med de fornærmede og skolen.

Politiet ser svært alvorlig på saken prioriterer den høyt for å få tatt ut en tiltalet og avsluttet den innen rimelig kort tid.

– Dessverrre er det mange i ungdomsmiljøet som faktisk er redde for represalier og ikke tør å stå frem og ikke tør å anmelde det de har blitt utsatt for. Det betyr at politiet har en del ting å etterforske videre før det forhåpentlegvis blir tatt ut tiltale, sier Nilsen.

Kan det tyde på at motivet er få filme vold?

– Det kan det være, det må man bare spekulere i. Det har jeg ingen ytterligere kommentar til.