Elevene på Charlottenlund tar avstand fra volden

Elevrådsleder ved Charlottenlund videregående sier de fleste elevene tar sterk avstand fra voldsepisoden som skjedde ved skolen i forrige uke.

Elevrådsleder Jesper Justnes ved Charlottenlund vgs.

Jesper Justnes, elevrådsleder ved Charlottenlund videregående skole, tar sterk avstand fra voldsepisoden som har skjedd på skolen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Sju elever ved skolen er mistenkt i en grov voldssak som etterforskes av Trondheims-politiet denne uka.

Voldsepisoden skal ha skjedd forrige torsdag. En elev skal ha blitt lokket med i en garderobe av en guttegjeng, før han ble banket til blods.

– Det er veldig kjipt det som har skjedd. Skolen skal ikke være en arena for slossing - men en arena for læring, sier elevrådsleder ved Charlottenlund videregående skole, Jesper Justnes.

– Dårlig måte å uttrykke seg på

Elevrådslederen mener elevene flest tar voldsepisoden ganske rolig.

– Jeg tror ikke elevene er redde eller stressa for det som har skjedd, og synes slossing er barnslig og teit. De fleste er imot slossing, og mener det er en dårlig måte å uttrykke seg på, sier Justnes.

Rektor på skolen, Nina Hoseth, er sjokkert over hendelsen.

– Du blir jo veldig sjokkert når en slåsskamp utvikler seg til noe sånt. Den er ganske blodig og det er en litt annen type slåssing som man er vant med. At gutter slåss er jo ikke noe nytt, men det her er veldig uvanlig og veldig skrekkelig for dem som ser filmen som er tatt opp, sier hun.

Nesten alle har sett videoen

Voldsepisoden ble filmet av en av gjerningsmennene. NRK har valgt å publisere en kort snutt av voldsvideoen i en sladdet versjon.

Videoen i sin helhet er blitt spredt for fullt i sosiale medier.

– Nesten alle har sett den, vil jeg si. Den har gått rundt på skolen her, og andre skoler. Jeg har fått meldinger fra folk fra andre skoler som har spurt meg om saken. Det er veldig spredt rundt på videregående skoler i Trondheim.

NRK har mottatt ytterligere to videoer som viser vold fra Charlottenlund videregående skole. Det er angivelig den samme gjengen som står bak.

Hva synes du om at voldsepisoden er filmet og spredt?

– Det er ikke bra, men det er som regel det som skjer - dessverre. Man kan ikke gjøre så mye med det, med mindre vi har politi og lærere rundt på skolen hele tiden. Det har vi ikke ressurser til å gjøre.

Krever svar fra Fylkesrådsmannen

Henrik Kierulf

Henrik Kierulf (H) vil sikre at Fylkeskommunen jobber mot at voldsepisoder som dette ikke skjer i fremtiden.

Foto: Randi Lillealtern / NRK

Gruppeleder for Høyre i Fylkestinget, Henrik Kierulf, reagerer sterkt på at en så grov voldshendelse har funnet sted på en av Trondheims skoler.

– Elevene skal føle seg trygge på skolen, og være en del av et godt miljø. Ingen skal kjenne på frykt for at slike grove voldsepisoder skal skje, sier Kierulf til NRK.

Han krever nå en grundig redegjørelse fra Fylkesrådsmannen, og har stilt fire spørsmål til fylkesutvalget:

  1. Hvordan ivaretas offer, offerets familie og medelever?
  2. Hvordan jobbes det med å forebygge slike hendelser ved skolene?
  3. Hvilke reaksjoner iverksettes overfor voldsutøverne?
  4. Har det vært mistanke om at noe slikt kunne skje?

– Dette er en meget stygg sak. Slik vold skal ikke skje, i alle fall ikke på en videregående skole, sier Kierulf.