Hopp til innhold

Mann i 40-årene tiltalt for å ha forgrepet seg på 46 unge jenter

Tiltalte skal ha utført grove voldtekter av 9 mindreårige jenter. Det finnes ingen liknende overgrepssak i Trøndelag, sier statsadvokat.

Trondheim tinghus i september

OMFATTENDE OVERGREPSSAK: En mann i 40-årene er tiltalt for å ha voldtatt et titalls mindreårige jenter. Mannen har også hatt omfattende seksuell omgang med jenter under 14 år via Snapchat.

Foto: Amund Aune Nilsen / NRK

– På grunn av omfanget er denne tiltalen meget alvorlig. Den er også alvorlig fordi det er hendelser begått mot særdeles unge jenter, sier statsadvokat Kaia Strandjord til NRK.

Tiltalen omfatter blant annet grove voldtekter av 9 mindreårige jenter.

Det er totalt 46 mindreårige jenter som er fornærmet i saken. Mannen skal ha hatt kontakt med barna både fysisk og over nettet. Den yngste fornærmede var 11 år da overgrepet skal ha funnet sted.

500 timer med overgrepsvideoer

– Tiltalen omhandler voldtekt av unge jenter i Trondheimsområdet. Det dreier seg også om direkteoverførte overgrep fra Filippinene. Tiltalte skal også ha produsert overgrepsmateriale, ved at han har lurt unge jenter til å kle av seg foran et kamera, eller sende video og bilder via Snapchat eller andre sosiale medier, sier Strandjord.

I noen tilfeller skal mannen ha utgitt seg for å være ung mann og fått kontakt med barn på nettet. Han har så skaffet seg tillit, og deretter blant annet fått tilsendt nakenbilder.

Hjemme hos mannen ble det funnet 500 timer med videoer som viser seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder, ifølge tiltalen.

Tiltalte skal også ha kjøpt tobakk og snus til flere av jentene. I tiltalen blir det også vist til et tilfelle hvor han betalte ei 17 år gammel jente 7.500 kroner for å få ta henne på brystene og rumpa.

Mannen har selv barn og er dømt tre ganger tidligere for seksualforbrytelser. Han endte soning av siste dom i mai 2018.

Ingen liknende saker i Trøndelag

Strandjord forteller at det ikke finnes liknende saker i Trøndelag, men at det finnes liknende saker på Østlandet. Mannen ble først fengslet 6. desember 2018 i forbindelse med saken.

Ifølge den rettspsykiatriske undersøkelsen er sden tiltalte pedofil.

– Påtalemyndigheten ønsker forvaring, sier Strandjord.

Mannens forsvarer, Kolbjørn Lium, har ikke svart på NRKs henvendelser.

– Han erkjenner i det vesentligste straffskyld. Han har samarbeidet med politiet under hele etterforskningen, uttalte Lium til NRK da saken mot mannen ble kjent i mars.