Lokale krefter skal bygge nye Britannia Hotel

Firmaet HENT har signert en rehabiliteringkontrakt på Britannia. Med en prislapp på 750 millioner er dette en av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring.

Britannia Hotel i Trondheim

Entreprenøren HENT skal bygge om og rehabilitere Britannia Hotel i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kontrakten med HENT vil innebære store leveranser for flere underentreprenører i Trondheimsregionen i årene som kommer.

– Dette er hele Norges hvite svane. Vi skal blankpolere diamanten, og til den jobben er det logisk å involvere lokale krefter og samarbeidspartnere som har et bankende hjerte for Trondheim. Siden jeg var 14 år har jeg hatt en drøm om å eie det praktfulle Britannia og nå skal vi løfte det slik at hele byen blir stolt av hotellet, skriver Odd Reitan i en pressemelding.

Britannia Hotel skal føres tilbake til det praktbygget det engang var. Målet er å ta posisjon som et unikt hotell og et levende sted der byens befolkning ønsker å treffes. HENT ser på kontrakten som en tillitserklæring.

– Vi ser på inngåelsen av kontrakten som en stor tillitserklæring og som en bestilling av tidenes rehabiliteringsprosjekt i Trondheim. Med et omfang på om lag NOK 750 mill. eks. mva. er dette en av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring. Satsningens omfang gjenspeiler den sterke vilje som oppdragsgiver har til å la dette bli noe særskilt og vi skal omsette dette til ferdig prosjekt i løpet av de neste to årene, sier markeds- og utviklingsdirektør i HENT, Knut Alstad i samme pressemelding.

Britannia Hotel åpner igjen dørene høsten 2018.