NRK Meny
Normal

Lokale krefter skal bygge nye Britannia Hotel

Firmaet HENT har signert en rehabiliteringkontrakt på Britannia. Med en prislapp på 750 millioner er dette en av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring.

Britannia Hotel i Trondheim

Entreprenøren HENT skal bygge om og rehabilitere Britannia Hotel i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kontrakten med HENT vil innebære store leveranser for flere underentreprenører i Trondheimsregionen i årene som kommer.

– Dette er hele Norges hvite svane. Vi skal blankpolere diamanten, og til den jobben er det logisk å involvere lokale krefter og samarbeidspartnere som har et bankende hjerte for Trondheim. Siden jeg var 14 år har jeg hatt en drøm om å eie det praktfulle Britannia og nå skal vi løfte det slik at hele byen blir stolt av hotellet, skriver Odd Reitan i en pressemelding.

Britannia Hotel skal føres tilbake til det praktbygget det engang var. Målet er å ta posisjon som et unikt hotell og et levende sted der byens befolkning ønsker å treffes. HENT ser på kontrakten som en tillitserklæring.

– Vi ser på inngåelsen av kontrakten som en stor tillitserklæring og som en bestilling av tidenes rehabiliteringsprosjekt i Trondheim. Med et omfang på om lag NOK 750 mill. eks. mva. er dette en av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring. Satsningens omfang gjenspeiler den sterke vilje som oppdragsgiver har til å la dette bli noe særskilt og vi skal omsette dette til ferdig prosjekt i løpet av de neste to årene, sier markeds- og utviklingsdirektør i HENT, Knut Alstad i samme pressemelding.

Britannia Hotel åpner igjen dørene høsten 2018.