De skal gjenreise Britannia hotell i Trondheim

Hotellveteranen Bjarte Gjerde skal oppfylle Reitans hotelldrøm. Reitan håper på suite i tårnet på Trondheims eldste hotell.

Bjarte Gjerde og Odd Reitan

Bjarte Gjerde og Odd Reitan gjør seg nå klare for å utvikle Britannia hotell videre.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Reitangruppen har inngått samarbeid med Gjerde Management i gjenreisingen av Britannia Hotel i Trondheim.

– Jeg har lyst til at vi skal lage en tårnsuite der, sier Odd Reitan under dagens pressekonferanse.

Hotellet, som tidligere har vært under Thon Hotels, blir stengt i slutten av juni. Da starter en byggeperiode på nesten to år.

– Håpet er å få det ferdig til våren 2018. Det hadde vært veldig fint å få det ferdig til da, for da er Reitan-gruppen 70 år. Det hadde vært fint å feiret med å åpne et hotell som jeg har drømt om å eie siden jeg var 14 år gammel, smiler Reitan.

Pusser opp for over 500 millioner

I november i fjor ble det klart at Thon selger 110 år gamle Britannia hotell i Trondheim til Reitan og E. C. Dahls Eiendom AS.

– Jeg er utrolig entusiastisk for dette. Jeg ønsker et hotell som er stappfullt av folk som koser seg. Det er det vi drømmer om å få til, sier Reitan til NRK.

Oppussingen er anslått til å koste en halv milliard kroner. Når oppussingen starter, vil mellom 160 og 200 personer miste jobben.

– Det er ikke et hvilket som helst hotell. Da må vi ha folk som har peiling på hotellvirksomhet. Bjarte har absolutt det, og han leies nå inn som daglig leder.

Britannia Hotel

TRONDHEIMS ELDSTE: Thon har solgt Britannia til E.C Dahls Eiendom AS, som skal pusse opp hotellet.

Foto: Roar Hansen

30 års erfaring

Reitangruppen driver med handel og eiendom og har liten erfaring med hotelldrift. Det betyr at Bjarte Gjerde blir en sentral person.

– Vi er trygge på at vi har knyttet til oss riktig person når vi nå skal bygge fremtidens Britannia Hotel, sier Odd Reitan.

Bjarte Gjerde har mer enn 30 års erfaring som hotelldirektør fra noen av Norges største hoteller. Han har sammen med sine tidligere medarbeidere vunnet mer enn 70 nasjonale og internasjonale priser.

Britannia Hotel

Hotellet åpnet i 1897 og ligger sentralt i byen.

– Jeg har stor respekt for hotellets historie og vil bidra til sterkt fokus på å bygge et ærverdig og tidsriktig Britannia Hotel for Trondheim og for Reitanfamilien. Vi går nå i gang med å finne de riktige strukturene i bygget, skape et konsept vi tror på og etter hvert rekruttere de riktige menneskene, sier Bjarte Gjerde.

Gjerde er fra 1. februar innleid av Reitangruppen for å bistå i fornyelsen av Britannia Hotel. Han lover at fasaden ut mot Dronningens gate blir stående som den er.

– På resten snakker vi om blanke ark, så her er mulighetene store for å utvikle et nytt slagkraftig produkt, sier Gjerde.

I dag var de ansatte ved Britannia samla for å diskutere framtida - der kom både fellesforbundet og de ansatte med en bønn til den nye eieren.

De ansatte håper at de står først i jobbkøen etter når hotellet er ferdig oppusset.